Eilsel Eesti Päevalehe ja Delfi presidendikandidaatide debatil küsis LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg igalt osalejalt ühe intrigeeriva küsimuse, mis on kas seni küsimata jäänud või millele pole avalikkus konkreetset vastust saanud.

Aasta tagasi soovis Siim Kallas saada ALDE presidendiks ning ütles oma valimiskõnes, et välistab kõik muud poliitilised ambitsioonid. Seega siis ka Eesti presidendiks kandideerimise. "Aasta hiljem olete samas vägagi tõsiseltvõetav presidendikandidaat. Kas teil pole vahet, milline ja mille president olla, peaasi et president? Kas Eesti presidendi koht on teile nii-öelda lohutusauhind?" küsis Ingrid Veidenberg Siim Kallaselt.

"Jah, kui ma täna oleksin olnud ALDE president, siis ma siin ei seisaks. See oleks nii olnud. Aga kuna ALDE presidendiks mind ei valitud, siis need kaks asja ei ole kuidagi vastuolus. Seal kandideerimine oli põnev väljakutse," sõnas Kallas.

Kallase meelemuutustele on Delfi pühendanud ka eraldi interaktiivse graafiku.

Kuid siiski, kas Eesti presidendiks saamine oleks Kallasele lohutusauhinnaks? Vaata vastust lähemalt videost!

Eilsel Eesti Päevalehe ja Delfi suurel presidendidebatil olid kohal Eiki Nestor, Marina Kaljurand, Allar Jõks, Mailis Reps, Siim Kallas ja Mart Helme.