Simson sõnas, et ta usub, et need volikogudest tulnud valijamehed, kes ütlesid, et nad hääletavad Repsi poolt, oma sõna ka pidasid. "Sama moodi me jälgisime ka, milline on toetus Siim Kallasele, Allar Jõksile või Marina Kaljurannale. Meie tabelite järgi sai Siim Kallas rohkem, kui ta oleks pidanud, ja Mailis natuke vähem," lausus Simson.

Mailis Reps on Simsoni sõnul teinud suurepärase kampaania ja näiliselt oli kogu erakond esimeses voorus tema taga. "Ta oli kandidaat, kelle taga oli hea olla," märkis Simson. Samas usub Simson, et tühje sedeleid tuli igast nimekirjast, see tähendab ka Keskerakonna nimekirjast.

Simson sõnas, et ta arvas, et Siim Kallasel on teises voorus hääled koos, kuna Kallase ja Kaljuranna kui kahe Reformierakonna kandidaadi hääled kokku pannes peaks toetus piisav olema. "Siin ilmselgelt peaks täna vastasseisu otsima Reformierakonna seest, miks president valimata jäi."

"Kõik see, kuidas me tänasesse olukorda jõudsime, on üks otsustamatuse tulemus," süüdistas Simson peaminister Taavi Rõivast. "Nüüd on meil koorem president 14 päevaga ära valida, sest riigikogu muutub väga naeruväärseks, kui me teeme kolm vooru veel samamoodi."

Mailis Repsi jätkamise üle peab erakond veel nõu. Uusi kandidaate erakonnas läbi käinud pole.