“See on olnud minu jaoks väga võimas sõit. See sõit on kestnud palju rohkem kui see kampaania. See on olnud minu jaoks kõige tugevam meeskond kõigis nendes 12 piirkonnas. Ma täna teid siiralt, ma tänan teid südamest selle eest, mis te tegite,” alustas Ratas oma kõnet.

“Ma arvan, et Keskerakond on teinud läbi aegade kõige aktiivsema kampaania ja seda olete eranditult teinud teie kõik koos meie meeskondade ja perekondadega. Hurraa!” hüüdis Ratas.

“Kaotada tuleb osata ja pärast kaotusi sünnivad alati võidud. Meie ülesanne on hoida neid väärtusi, neid põhimõtteid, seisukohtasid, mida me oleme lubanud oma valijatele. Ja meie valijaid ei ole mitte vähe üle Eestimaa. Ja me kindlasti jätkame seda suunda. See on oluline. Ma tänan kõiki neid inimesi, kes tulid ja toetasid sellel korral Keskerakonda. Ma täna neid inimesi, kes tulid sellel korral valima, ja ma loodan, et järgmine kord on neid üle Eestimaa palju rohkem,” avaldas Ratas lootust.

Keskerakonna esimees ütles parteikaaslastele, et ta on saatnud Reformeirakonna esinaisele Kaja Kallasele sõnumi. “Olen õnnitlenud teda ja Reformierakonda valimisvõidu puhul. Ja nii nagu see Eestis on — see, kes võidab valimisid, peab moodustama ka valitsuse.”

Ratas märkis, et erakond kandis viimase kahe aasta ja nelja kuu vältel nii valitsuse kui Tallinna linna valitsusvastutust ning et paljudes Eesti omavalitsustes ollakse jätkuvalt koalitsioonis.

“Kui me tulime võimule 23. novembril 2016, siis eks neid kahtlejaid oli palju: kas hüppame üle või läheme lati alt läbi. Meie ees seisis kohe Euroopa Liidu eesistumine, Eesti vabariik 100. Me tegime ära ka väga põhimõttelised muudatused. Ja ma olen täna mõningates intervjuudes seda öelnud, et kui me saaks aega tagasi keerata — seda kunagi ei ole võimalik, aga kui saaks —, siis ma jätkuvalt arvan, et see positsioon, et anda suurem palgatõus madalat ja keskmist palka teenivatele inimestele, et tuua nad vaesusriskist välja, et olla see erakond, kes seisab Eesti sidususe eest, ei ole olnud vähetähtis. Tervishoiu küsimus, maaelu küsimus — ma arvan, et need olnud õiged suunad," leidis Keskerakonna esimees.

"Täna on reaalsus see, et see andis meie tulemuseks ei vähem ega rohkem kui 26 kohta riigikogus," sõnas Ratas.

"Ma luban teile otsa vaadates, et ma töötan selle nimel, et Keskerakond saaks olema järgmises koalitsioonis. Loomulikult ma töötan ka selle nimel, et teha tõsised analüüsid nii juhatuse kui volikogu tasandil, mis meil läks hästi, mis meil läks halvasti. Üks on selge: me peame õppima paremini kõnetama neid valijaid, kes soovivad oma valikuid teha e-teel. See on selge, et see potentsiaal, mis meil on, me ei suutnud seda seekord piisavalt ära kasutada. Aga sellega ei ole midagi teha. See on teadmine, milles me peame elama," nentis Ratas.

"Me võtame siit tarkust, et tõusta püsti, Keskerakond läheb edasi, Keskerakond läheb tugevalt edasi, läheb ühtselt edasi. Meil on võimas meeskond ja me seisame oma põhimõtete eest! Ilusat õhtut teile! Parimat!" lõpetas Ratas.

2019 aasta riigikogu valimistel saatis edu Reformierakonda, kes võttis 34 kohta. Teiseks jäi Keskerakond, kes saab riigikogus 26 kohta, ja kolmandaks EKRE, kelle saagiks sai 19 kohta.