Siinkohal aga ta ei taipa, et tema koos oma sõbraga ise ei mõtle autojuhtide peale, kahjuks tüüpilise jalgratturi kombel.

Nimelt nii tema kui ka tema sõber sõidavad kas täiesti tee keskel või sellele küllaltki lähedal, mis sellest, et paremal pool tee servas on ruumi küll.

Kui nad oleksid sõitnud korralikult paremal tee servas, siis ei oleks ka vastu tulnud möödasõitev autojuht neid niipalju ohustanud.

Jalgratturid, mõelge ikka autojuhtide peale ka! Sellepärast paljud autojuhid jalgrattureid vihkavadki, kuna nad sõidavad keset keset maanteed 90 km/h alas.

Samuti keeratakse jalakäijate teelt jumala rahuga sõiduteele ja jätkavatakse sõitu paralleelselt. Samas nad ei vaata, ega nad ühelegi autole ette ei keera. Kust tuleb selline mõtlematus?

Teine tase on jalgratturid, kes sõidavad kahe või lausa kolmekesi tee peal kõrvuti ees, mida nad seaduse koha pealt üldse teha ei tohikski.

Kui oleks minu teha, piiraksin jalgratturite õigusi, kohustaksin nad sõitma praktiliselt teepeenral ja kergliiklustee olemasolul oleksid nad kohustatud sõitma ainult sellel ja maanteele neil asja ei oleks.