Pisut enne kella kaheksat hakkas ilm kiiresti ja tuntavalt jahenema. Nutikamad pealtvaatajad olid kodust kindad ja mütsid kaasa võtnud, et soojas püsida. Teised leppisid õhukeste sallidega. Tantsijad ei lasknud end aga jahedusest häirida.

Läbi aegade suurimal tantsupeo lavastusel astuvad neljapäeval ja reedel muruplatsile 10 500 tantsijat, kes esitavad 28 erinevat tantsu. Esietenduse ajal paistis kõik sujuvat ning publik sai nautida mustrimängu, mida tantsijad vormisid.

Esimest korda tantsupidude ajaloos said traditsioonilist lõputantsu "Tuljakut" tantsida ka naisrühmad. Seni oli tants vaid segarühmadele seatud.

Vaata aerofotosid tantsupeo mustritest:

Vaata fotosid tantsupeo avapäevast:

Esimese peo lõpuks olid tantsijad proovinädala jooksul meedikute poole pöördunud 2000 korral. Tavalisemad kaebused olid marrastused, hõõrutud jalad, ninaverejooksud ja lihaspinged.

Tantsupeo järgmised etendused toimuvad 5. juulil kell 11 ja kell 18. Laupäeval algusega kell 13 vahendab Delfi TV otseülekannet rongkäigu kõikidest osalejatest. Laulupeo esimene kontsert toimub laupäeval kell 19, teine kontsert pühapäeval kell 14.

Oled peol osaleja või külastaja? Jäädvusta pidu ning saada oma muljed, foto või video vihje@delfi.ee!