Mis riigiga täpselt tegemist on, Zuroff ei paljasta, kuid tema sõnul on see riik, mis "on viimasel ajal võtnud täiesti uue suuna suhtumises õigusemõistmisse natslike sõjakurjategijate üle".

Samas lükkab Zuroff tagasi väite, et tema tegevus oleks suunatud Eesti riigi vastu või et ta toetaks oma tegevusega Venemaa huve.

"Meie haare on palju laiem ja uskuge või mitte, aga viimase 15 aasta jooksul ei ole natsijaht, isegi mitte natsijaht Balti maades, olnud meie jaoks ainuke ega peamine tegevus. /-/ Kui Venemaa on mures kommunismi ja natsismi võrdsustamispüüdluste pärast, oleme me selles konkreetses küsimuses nende poolt. See ei tähenda, et me toetame Gruusia ründamist /-/."

Mõtet sellest, et natsism ja kommunism on Euroopa jaoks võrdsed olnud, nimetab Zuroff "täielikuks jampsiks":

"Mind võeti 1985. aastal KGB poolt kinni ja kuulati üle ning ajaloolasena tean väga hästi, kuidas juudid kommunismi ajal kannatasid. Me juudid oleme viimased, kes tahaksid kommunistlikud kuriteod maha vaikida. Samas leian ma endiselt, et neid kahte erinevat nähtust ei tohi segamini ajada."

"Kui holokaust kaotab oma unikaalse positsiooni inimkonna ajaloos, on tegemist tragöödiaga," lisab Zuroff.

Millega aga Wiesenthali keskus kavatseb tegeleda siis, kui viimased natsidest sõjakurjategijad juba surnud on, seda vaata juba videost: