Muuhulgas jutustas Oništšenko juhtumist, kus Novosibirskis võeti kinni töötu, kes saatis erinevatel aadressidel jahu sisaldavaid ümbrikke. Kinnipeetule esitati süüdistus terrorismis, märkis arst.

Oništšenko ütles, et kõikides kahtlaste postisaadetiste avastamise kohtades käis kohal epidemioloogide brigaad ning viidi läbi vastav ekspertiis. Meedik andis mõista, et bakterite ja viiruste kontrollimatu levik Venemaa territooriumil on võimatu.

Ta selgitas, et riigis töötab ligi 2300 laborit, mille ülesandeks on tuntud viiruste ja epideemiatekitajate leviku jälgimine. Lisaks sellele on loodud katkuvastaste laborite võrgustik.

Onitštšenko rääkis, et Venemaal on 13 kollektsiooni, milles säilitatakse nakkushaiguste ja epideemiate tekitajate, viiruste tüvikultuuride ning väljatöötatud vaktsiinide näidiseid. Samas nentis ta, et nende kollektsioonide kaitse parandamist arutab terrorismivastane valitsuskomisjon.

Peasanitaararsti hinnangul ei ole vaja biorünnaku ohuga seoses “psühhoosi tekitada”, kuna biorelva terroristide kätte sattumise võimalust on Venemaal käsitletud juba alates 1998. aastast. 1999. aastal kiideti heaks föderaalprogramm abinõudest elanike kaitseks eriti ohtlike nakkuste eest.