Nimetatud lind on enamasti pikemat kasvu, kiitsakas nagu toonekurg ja kiila, jaanalindu meenutava peaga, ning teadlaste hinnangul on tema peaaju suuruselt võrreldav hotelliseebiga.

Vaatamata oma aju väiksusele võrreldes inimajuga on see liik ilmutanud nii laboritingimustes kui ka väljaspool võimet saata SMSe. Kaks sellist sõnumit sain ma isiklikult pärast mr Obama valimisvõitu: “Pass the fried chicken!” ja “50 Cent gonna play the inauguration party!”

Üldiselt on hüüumärgi kasutamine ükskõik millise liigi puhul sümptom vaimse arengu peetusest ja antud juhul on teadlased eriti mures selle esinemise pärast rullnokal, arvestades lindude karjas esinevat kalduvust vägivaldsusele.

Juhtiv ornitoloogiline väljaanne Eesti Ekspress avaldas valimistejärgses “Pealtnägija” rubriigis foto kahest isasest rullnokast.

Esimene isend, kes nägi välja hämmastavalt Margus Tsahkna moodi, laulis: “Swing low, sweet chariot, coming for to carry me home…” Teine, kes sarnanes väga Mart Laariga, vastas: “Oleks aeg juba see rassism lõpetada, et neeger justkui ei suudaks ise enda eest seista. Küll ta suudab, kui vaadata kuulsaid neegersportlasi ja neegritest muusikuid…” Tõepoolest, rullnokad võivad ilmuda sinnagi, kus neid oodata ei oskaks.