Töötasin Norras 03.07.2012- 28.10.2012 ja ametikoht oli ehitus-puussepp. Töölepingus oli kirjas tunnitasu 149 NOKi tunnis, kui Norra sõitsime öeldi, et makstakse tükitöö alusel, aga kui palju täpselt, see pidi selguma kui Eestis oleme. Norras töötsime päevas 10 tundi.

28.10.2012 tulin Eestise ja kirjutasin lahkumisavalduse, kuna töötasu oli väiksem kui kokkulepe oli ja tööandja telefoni teel antud lubadused jäidki ainult lubadusteks.

2013 veebruaris tegin avalduse töövaidluskomisjoni ja nõudsin, et tööandja maksaks Norra miinimum ehitaja tunnitasu, mis on oskustöölisel 169 NOKi tunnis ja norm tunni järgi, mis lepingus, kuna tegelikke töötunde ei ole mul võimalik tõestada, selles oleks olnud minu sõna nende vastu, kuna teised töölised töötavad seal edasi ja ei tuleks tunnistama.

Töövaidluskomisjonis esitas tööandja võltsitud tööaja tabelid, kus puudusid isegi minu allkirjad.
Lõppkokkuvõttes tegi töövaidluskomisjon 15.04.2013. otsuse, et tööandja peab maksma mulle oskustöölise tunnitasu, aga ainult nende tööaja tabelite järgi, mis tööandja töövaidluskomisjonis esitas. Tööaja tabelite järgi olevat ma 4 kuu jooksul teinud tööd 44 päeva, aga mis ülejäänud päevadel tegin, seda ei osanud nad vastata ja ega komisjoni ei huvitanud ka.

16.04.2013 võtsin ennast töötukassas töötuna arvele, ja seal imestati, kuidas sai töövaidluskomisjon sellise otsuse teha ja soovitati, et peaksin selle asjaga pöörduma Norra töökaitsesse. Praegu otsingi võimalusi, kuidas saaks Norra vastavasse ametkonda pöörduda.

Loo juures olev pilt on illustreeriv.

Hea lugeja, kui ka sul on jagada oma kogemusi välismaal töötamisest, siis kirjuta rahvahaal@delfi.ee.