Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel jagasid Kukus arvamust, et nii Vahur Kraft kui Siim Kallas valetavad, kui ütlevad, et ei tea 32 miljoni saatusest. Eesti Panga tõendi ja VNFSV dokumentide alusel maksti A. Mattile kuuluvale firmale välja 32 miljonit dollarit, teadmata on, kuidas summa jagati. Nagu on ka teadmata, et kuidas jagati võltsijatele Eesti Pangas.

VEB Fondi pandi Eesti Pangas juhtima Siim Kallase soosik Enn Teimann. Reformierakonna ja Isamaa valitsuse moodustamisel kauples Siim Kallas Enn Teimannile siseministri kohta! Allikaks Kalle Muuli raamat "Isamaa tagatuba"...

Võib tõenäoliseks pidada, et Kraft ja Kallas on kümneid tunde advokaatide ja PR-nõustajatega nõu pidanud firma TSL kontol Krafti poolt toimepandud võltsingu üle ja teavad täpselt, kes teo planeeris ning kuidas kasu jagati.

Kalle Muuli ja Anvar Samosti tõid Raadio 2 saates teistsuguse nägemuse. Muuli ehitas paralleeli rublatehinguga, kus kohus midagi ei tuvastanud, kuna ei uurinud üksikisikute Marek Strandbergi, Agu Kivimägi ja Tiit Pruuli rikastumist riigi vara toel, vaid otsis "valuutareeglite rikkumist". 

Muuli, kes asus Strandbergi ja Kivimäe poolt tõenäoliselt rublamüügi kasumist ülalpeetud Rahva Häält sisuliselt juhtima, ei näe nii rublatehingus kui (üllatuslikult!) ka VEB fondi võltsimises muud kui katset Eesti Vabariigi vara päästa.

Venemaale kinni jäänud raha katteks tekitati selle Muuli-Samosti teooria järgi võltsitud dokumendiga suur hulk valuutat, mis jagati "Eesti riigi huvide kohaselt". Kuidas ja kellele, seda Raadio 2 saade ei täpsustanud.

Delfi oletab, et tegu on endiste riigipanga juhtide PR-kampaaniaga. Toomas Kümmel kirjutas EPL-is ja Delfis, kuidas temaga saadeti 2004. aastal vestlema Janno Toots, Eesti Panga suhtekorraldaja, kes Kümmelile teatas, et see on "ideoloogiliselt valel poolel".

Näib, et sel nädalavahetusel oli õigemal poolel avalik-õiguslik Raadio 2, kus juhiks Siim Kallase võitluskaaslane Reformierakonnast Margus Alikmaa.