Kuu möödalöögi tegi, st ei suutnud ühiskondlikult olulist probleemi parimal võimalikul moel lahendada, varivalitsuse hinnangul haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond). Kantsler Tea Varraku lahkumisega päädinud skandaal Varraku hiigelpreemia ümber paljastas, et haridusminister Mailis Reps pole enda ministeeriumis toimuvaga kuigi hästi kursis. Varrak on tekitanud pahameelt ka varem, kuid asi sumbus. Nüüd suutis minister vastuolulisele isikule tagatipuks veel mitme kuupalga ulatuses tulemustasu maksta ja pinged lõid taas lõkkele.

Kiitsa saab detsembris varivalitsuselt siseminister Katri Raik (SDE) kui kuu värava lööja. “Värske valitsuse liikmena pidi Katri Raik alustama siseministri tööd vabandusega Abhaasia väliseestlase Aili Rutto ees. Ametnike korraldatud vintsutustele kiire lõpu teinud Raik sai siseministri tööd siiski alustada positiivse noodiga, parandades eelkäia ametisoleku ajal tehtud vea. Raik ei õigustanud juhtunut ega veeretanud vastutust kõrvale, vaid klaaris asja ära, nagu seda teeks iga normaalne inimene,” põhjendas Eesti 200 varivalitsus.

Varivalitsus on Delfi, Eesti Päevalehe ja Eesti 200 koostööprojekt, mis pakub pärisvalitsuse ning parlamendierakondade tegemistele süsteemset opositsiooni.