Kaksiktornid hävisid kontrollitud plahvatuse käigus?

Vandenõuteoreetikute sõnul näitab hoonete varisemise videomaterjal, et hooned paindusid enne varisemist. Samuti näib, et on toimunud plahvatusi, mille tulemusena aknad lendasid välja ning varisemine toimus korrushaaval ülevalt alla.

Üks USA akadeemik väidab, et on uuritud hävinud tornidest võetuid proove, mis näitavad keemiliste ainete jääke ning seetõttu saab oletada lõhkeainete kasutamist.

Ekspertide sõnul varises hoone kokku kontrollitud plahvatuse käigus altpoolt alates, mitte tipust. Eksperdid väidavad, et aknad lendasid väljapoole ning korrused kukkusid allapoole, mille tõttu lendas kontoritehnika ning praht välja.

Lõhkeaine hoonesse paigutamine oleks samas nõudnud märkimisväärset tööd, mis ei oleks jäänud märkamata.

Pentagoni tabas rakett, mitte lennuk?

Skeptikute sõnul tõendab seda väidet see, et hoone suurim kahjustus on ümar auk, mitte ulatuslikumad purustused, mida põhjustaksid lennukitiivad.

Vandenõuteoreetikute sõnul viidi lennuki tükid, sealhulgas saba, Pentagoni, sest see oli väljamõeldise osa.

See teooria eirab kohapeal olnud märkimisväärseid tõendeid reisijate ja meeskonna surnukehade näol, mida on pildistatud. Tuhanded inimesed nägid lennukit tiirutamas ning siis USA kaitseministeeriumi peahoonesse lendamas. Mõned inimesed pildistasid seda stseeni ning osa lennuki rusudest oleksid seejärel kindlasti pärast näha olnud.

Maailma Kaubanduskeskus hävis samuti kontrollitud hävitamise käigus, seda seda ei tabanud lennuk?

See teooria põhineb osaliselt ehitise omaniku märkusele, kes kartis hoone varisemist. Ta ütles, et hoones olevad tuletõrjujad tuleks viivitamatult välja tuua.

Tegelikult oli kokkuvarisemine tingitud tulekahjust, mis levis ning põhjustas terastalade paindumise ning hoone kokkuvarisemise.

Kaaperdatud lennukid olid täis lõhkeainet ning kaugjuhitavad?

Mõned vandenõuteoreetikud usuvad, et väidetavalt lennukis olnud reisijad tapeti mujal ning nende kehad visati merre või nad olid osa vandenõust ning on nüüd uue identiteediga peidus.

Seda teooriat tõestatakse väitega, et hukatusele määratud lennukis olevate ohvrite mobiiltelefonikõnesid nende lähedastele ei olnud võimalik salvestada õhusõiduki kõrguse tõttu ning need on seega lavastatud hääle morfimise tehnoloogiaga.

Rünnakute taga oli Iisrael, et viia USA Araabiariikidega konflikti?

Selle teooria pooldajad väidavad, et 4000 juuti, kes väidetavalt töötasid Maailma Kaubanduskeskuses, ei ilmunud 11. septembril tööle, sest neid oli hoiatatud Iisraeli luureteenistuse Mossadi poolt.

See tõend näib põhinevat Iisraeli välisministri avaldusel, mille järgi umbes 4000 iisraelast olid linnas rünnaku all. Rohkem kui üks kümnest, kes 11. septembril suri, oli juut.

Neljas lennuk, mis ilmselt suundus Valge Maja poole, tulistati raketiga alla?

President George W. Bush olevat andnud korralduse lennuk alla tulistada, kui see vajalikuks osutub, aga enne kui seda suudeti teha, püüdsid reisijad kaaperdajat rünnata, ja viimane juhtis lennuk Pennsylvanias vastu maad.

Kahe lennufirma Unitedi ja Americani vahel, kelle lennukid kaaperdati, toimusid aktsiate müümisel siseringitehingud. Oletatavasti teadsid mõjukad inimesed, et rünnakud on tulemas.

Tehinguid jälgiti siiski teistel põhjustel.