Neljapäev 17. jaanuar. Tallinna kesklinnas Eesti Ekspressi toimetuse vahetus läheduses leiab õhtutundidel kella poole kümne paiku aset midagi pöörast.

Pirita poolt sõidab kesklinna suunas punane Saab, roolis noor mees, kõrval neiu. Ühel ristmikul keerab neile kõrvalteelt ette tume Jeep Cherokee, sundides Saabi järsult pidurdama. Järgneb meie liikluses üsna levinud “kukepoks”. Saabi juht uhab omakorda maasturist mööda, too vastab samaga, pidurdab ja jääb Saabi ette seisma.

Maasturist väljub mees, kelle žestid on nii ühemõttelised, et noored võtavad paigalt ja põgenevad. Maastur kihutab neile järele. Metsik tagaajamine, mille vältel noored ka politseisse helistavad, lõpeb Ahtri tänava parkimismaja juures. Saab sõidab viimasele korrusele ja jääb seal tupikusse.

Lootuses, et neid enam taga ei aeta, sõidavad noored alla tagasi. Ent tõeline põrgu on alles ees. Parkimismaja alumisel korrusel jalutab neile vastu seesama mees, käes metallist haamer. Ta virutab haamri läbi juhiakna, haarab püstoli ja tulistab kaks korda. Õnneks on tegu gaasipüstoliga. Keegi kannatada ei saa.

Kohale jõudnud politsei võtab haamriloopija kinni. Tal tuvastatakse alkoholijoove. Kohus annab loa mees pooleks aastaks vahi alla jätta. See mees on Tarmo Sinivee (45), kuritegelikes ringkondades tuntud hüüdnimega Mussolini või Musso. Tänaseks kriminaalsest kõrgliigast välja langenud, kuid nagu näha — endiste kommetega.