Film koosneb Jaak Kilmi lühifilmist "Tähesõit", Peter Herzogi "Harjutusi Florianile" ja Rainer Sarnet tööst "Pauli laululaegas". Linateos on valminud stuudios Exitfilm ja selle produtsendiks on Peeter Urbla.

Filmi valmimiskulud on 2,9 miljonit krooni, mis on alla eesti filmi keskmise maksumuse. Sellest hoolimata on film produtsent Peeter Urbla sõnul tehniliselt ja lavastuslikult keerukas, tootmisel pole mindud lihtsama vastupanu teed.

Autorite sõnul on filmi puhul tegemist lüürilise kelmikomöödiaga. Kõigi kolme filmi kangelaseks on noor mees, kes saatuse tahtel satub seiklustesse, mis esialgu tunduvad lõbusad, kuid sündmuste arenedes muutuvad peategelasele ohtlikuks.

"Tähesõit" räägib elus oma kohta otsivast mehest, kes tapab juhuslikult oma sõbra ja põgeneb. Laeval tutvub ta kauni vanema daamiga, kelle politsei sadamas kinni peab. Mees leiab oma kotist ampullid ja kirja, milles naine lubab talle ampullide kohaletoimetamise eest astronoomilist tasu. Seiklushimu viib Jani kummalise ususekti keskele.

"Harjutusi Florianile" peategelaseks on edev naistemees, kes kihutab elegantselt ühelt vallutuselt teisele. Ühel päeval satub samale hetkele kaks kohtumist, mis käivitavad Floriani jaoks ootamatu kaotamiste ahela. Juhuslikult kättesattunud hüpnoosikassett kutsub küll esile kaunid mälestused, osutub aga lõpuks hukatuseks.

"Pauli laululaegas" räägib peeglimaailmas peeglite taga elavatest inimeste koopiatest, kes õigel ajal ja õiges kohas peavad peegeldama seda, mida inimesed juhtuvad peegli ees tegema. Noore estraadilaulja peegelpilt armub tema naisesse, tuleb ühel päeval läbi peegli ja muutub oma isandale eluohtlikuks.

Filmi "Tähesõit" stsenaariumi on kirjutanud re?issöör Jaak Kilmi ja selle peaosatäitja on Rene Reinumäe. "Pauli laululaeka" stsenaarium valmis filmi re?issööri Rainer Sarneti ja näitleja Taavi Eelmaa koostööna.

"Kass kukub käppadele" peaosades mängivad eri lühifilmides Rene Reinumägi, Hendrik Toompere juunior ja Taavi Eelmaa. Kõrvalosades on tuntud Eesti näitlejad Arvo Kukumägi, Peeter Volkonski, Raine Loo, Gita Kalmet ja Aleksander Eelmaa ning läti filminäitleja Regina Razuma.

Filmide operaator on Mait Mäekivi, kunstnikud on Inessa Josing, Jaanus Orgussaar ja Mauri Gross, originaalmuusika on ansamblitelt Beggars Farm ja Borax. Filmivõtted leidsid aset eelmise aasta sügisel ja selle aasta talvel Tallinnas, Paldiskis, Lääne-Virumaal ja Vormsil.

Exitfilm tegi filmikasseti koostöös Taani lavastaja Lars von Trieri loodud filmitootmisfirmaga Zentropa Enterprizes ApS.