Nõukogu koosseisu on valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel läbi aastate korduvalt uuendatud, kuid nõukogu ülesannete kirjeldus ning ka nimetus ei kajasta enam parimal viisil tänapäeva infoühiskonna arendamise problemaatikat.

Nõukogu esimeheks nimetati majandus- ja kommunikatsiooniminister ja aseesimeheks Andres Keevallik. Liikmeteks nimetati regionaalminister, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler, haridus- ja teadusministeeriumi esindaja, riigikantselei esindaja, Hannes Astok, Mait Heidelberg, Ülo Jaaksoo, Teet Jagomägi, Alar Karis, Taavi Kotka, Urmas Kõlli, Rain Laane, Väino Olev, Arvo Ott, Tarmo Pajumets, Margus Püüa, Ain Rasva, Henrik Roonemaa, Enn Saar, Niilo Saard, Tiit Tammiste ja Linnar Viik.

Eelnõu kohaselt on nõukogu ülesandeks seisukohtade esitamine infoühiskonna arengut puudutavates olulistes küsimustes, valitsuse nõustamine infoühiskonda puudutavates küsimustes Eesti seisukohtade sõnastamisel Euroopa Liidus ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides.

Samuti infoühiskonda puudutavate poliitikadokumentide, arengukavade ja nende rakendusplaanide koostamiseks ettepanekute tegemine, vastavate eelnõude läbivaatamine ja nende kohta arvamuse andmine ning riigi infosüsteeme ja internetimajandust mõjutavate õigusaktide eelnõude läbivaatamine ja nende kohta arvamuste andmine.