„Soovisime Facebooki kasutajatelt ainulaadse küsitlusega pärida, kes on nende lemmikkandidaat igas erakonnas ja üksikkandidaatide seas,“ ütles MTÜ Valimisvaatlus juhatuse liige Lauri Lippmaa. „Küsitluse eesmärk ei olnud välja selgitada erakondade ega kandidaatide üldiseid toetusprotsente, pigem tahtsime kandidaadid järjestada erakonnasiseselt just populaarsuse alusel ning tulemused olid kohati üsnagi huvitavad.“

Lippmaa sõnul olid esmaspäevast reedeni läbi viidud küsitluse märkimisväärseimad tulemused kindlasti Lauristini suur toetus Facebooki kasutajate seas, mis näitab, et Lauristini toetavad ka nooremad valijad, ja Kallase mäekõrgune ülekaal oravaparteis.

„Huvitav heitlus käis nädala vältel ka Simsoni ja Ratase vahel, kes võitlesid tsentripartei esikoha pärast otsekui Vestmann ja Piibeleht,“ ütles Lippmaa. „Kui Reformierakonnal, sotsidel ja väikese mööndusega ka Keskerakonnal on olemas selge liider, siis IRL-i tulemusi iseloomustas häälte ühtlane jaotus. Kas see neile ka valimistel edu toob, on iseküsimus.“

Sotsiaaldemokraatidest toetati kõige rohkem Marju Lauristini (33,5 protsenti), kellele järgnes Jevgeni Ossinovski (17,7) ja Hannes Hanso (11).

IRL-ist saatis edu Yoko Alendrit (18,9), Marko Mihkelsoni (14,6) ja Tunne Kelamit (12,8).

Keskerakonna populaarseimad kandidaadid olid Jüri Ratas (39,6), Kadri Simson (22,6) ja Kerstin-Oudekki Loone (12,8).

Reformierakonna nimekirjas oli ülekaalukalt eelistatuim Kaja Kallas (50,6), kellele järgnesid Arto Aas (10,4) ja Andrus Ansip (8,5).

EKRE ridades soositi enim Martin Helmet (34,8), Mart Helmet (22,6) ja Paul Tammertit (11).

Üksikkandidaatide hulgas olid populaarsemad Silver Meikar (34,1), Indrek Tarand (26,2) ja Tanel Talve (7,9).

Küsitluses osales 162 Facebooki kasutajat.