Kui kaubamajad Tallinnas ja Tartus investeerivad, siis peame hinge kinni hoidma. Andku pealegi tööd ehitajatele ja müüjatele, toogu reklaami raadiotele ja TV-dele. Tegelikult ei pruugi omanikud neid investeeringuid sugugi tagasi saada. Pigem ehitab Tallinna Kaubamaja oma Selver-ketti edasimüügiks.

Inglismaal jagunevad suured linnad kaupade hinna poolest kaheks. Ühtedes linnades (Manchester, Glouchester, Leeds, London jt) on kohal mõlemad suured kaubandusketid, nii Tesco kui Sainsbury. Neis linnades on jogurtid, broccoli-kapsas ja sada muud kaupa umbes 5% odavamad kui teistes suurtes linnades, kuhu on jõudnud kaubakeskuse ehitada ainult kas Tesco või Sainsbury.

Tallinna lootus on see, et suurimate kaubakäivetega keskused on väga erinevate omanike käes. Ostjal on valikut. Hindade kokkulepe on praktiliselt välistatud, kuna siis peaks kokkuleppes osalema ka Tallinna ühed suurimad kaubamajad nimedega Keskturg ja Kadaka.

Varsti on karta uusi tulevahetusi - Kaubamaja, Rema, WW Passaazh ja Stockmann hakkavad ründama Keskturgu, Kadakat ja Merekeskust. Nad hakkavad tõestama, et kaup on viimatinimetatud kohtades odavam vaid maksmata jäetud käibemaksu võrra.

Tahaks loota, et suured kaubamajad ei suuda omavahel hindades kokku leppida. Itaallaste müügipaigad Kristiines ehk ei leia Stockmanniga ühist keelt. Las teevad võidu hinnaalanduskampaaniaid ja muud tsirkust, nagu Kristiine karjumis- ja kiikumisvõistlused.

Võib-olla veab tallinlastel veel kahekordselt - kaubamajade parklatest võib ka odavat bensiini saada. Tulevikus. Stockholmis konkureerivad suurte kaubamajade parklatesse ehitatavad pisikesed tanklad suurte bensiinijaamadega. Kaubamajade külastajatele antakse bensiini odavalt.