Kuigi Indias tuleb hukkunutega lõppenud rünnakuid ja plahvatusi, nagu ka ohvriterohkeid liiklusõnnetusi ja loodusõnnetusi ette tunduvalt sagedamini kui läänemaailmas, on Mumbai rünnak erakordne.

Esiteks olid selle korraldajateks professionaalid, mitte mingid isehakanud võitlejad. Põhjusega arvatakse, et vastutuse enda peale võtnud vähetuntud rühmitusel oli võimsaid liitlasi. Terroristid tegutsesid sama läbimõeldult kui märulipolitsei.

Teiseks on hukkunute ja vigasaanute hulk väga suur: ligi kakssada surnut ja peaaegu kolmsada vigastatut. Senistel andmetel on surma saanud 22 välismaalast. Tähelepanuväärne on see, et rünnak oligi suunatud eelkõige välisriikide kodanike vastu ning nimelt selle eesmärgi järgi oli valitud ka terrorirünnaku toimepanemise oht.

India on populaarne reisisiht ka eestlastele, nüüd aga mõtleb arvatavasti iga teine lääneriikide kodanik mitu korda enne, kui Indiasse sõita söandab. Eelkõige aga tõendab India terrorirünnak seda, et maailm on muutunud üha väiksemaks ja ettearvamatumaks. Võime ju lennata, kuhu iganes tahame, aga leppima peame tõsiasjaga, et järgmise terrorirünnaku kohta me ette ennustada ei saa.