Vabaerakonna seitse saadikut andsid eile riigikogus oma allkirja Allar Jõksi kandidatuuri esitamiseks Vabariigi Presidendi valimistele 29. augustil 2016. Koos Isamaa ja Res Publica saadikurühma poolt antud häältega on vajalik 21 häält olemas.

Ainus Vabaerakonna saadik, kes Allar Jõksi toetuseks allkirja ei andnud oli Külliki Kübarsepp.

"Põhjuseid on mitmed, aga ma tooksin välja kaks," ütles Kübarsepp. "Esiteks ei oleks erakondade ülene kandidaat tohtinud end seada IRL-i poliitilise vankri ette. Ja oma allkirjakampaaniaga kogub IRL infot ja andmeid, et teha edasi järgmisi kampaaniaid. Minu meelest see ei ole eetiline erakondade ülese kandidaadi puhul," põhjendas vabaerakondlane.

"Teiseks, kuna ma olen Telliskivi seltsi liige ja 2009. aastal alustanud koristustalgute algataja. Siis oli natuke kohatu, Pro Kapitali poole pealt asuti Telliskivi kogukonna aktivistide vastu. Jah, see on advokaadi töö, aga Allar Jõks on niivõrd tuntud inimene, et temaga kaasneb kohe tähelepanu," rääkis ta.

Hetkel veel ei soovi Kübarsepp avaldada toetust ühelegi kandidaadile. "Ma praegu ei avalikusta mis kandidaati pooldan. Pealegi ma olen aru saanud, et siin muutuvad iga tunniga kandidaatide šansid," ütles ta.