Vaata siit esimest videot riigikogu Euroopa Liidu asjade ja väliskomisjoni ühisistungitest. Teemadeks olid arengud Euroopa Liidus, rahandusküsimused nii euroalas kui ka Euroopa Liidus tervikuna ning piirangute kaotamine Euroopa ühiselt siseturult.

Esimesel avalikul ühisistungil osalesid ekspertidena Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Juhan Lepassaar, rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross ja Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik.

Vaata siit teist videot riigikogu Euroopa Liidu asjade ja väliskomisjoni ühisistungitest. Euroopa Liidu arengutest andis ülevaate Eesti Alalise Esinduse juht Euroopa Liidu juures Matti Maasikas.

Maasikas analüüsis võimalikke muudatusi nii Euroopa Liidu juhtimises kui ka eelarve- ja rahanduspoliitikas. Maasikas rõhutas, et ELi tulevikku puudutavate arengute puhul on tegemist esialgu vaid läbi räägitavate teemadega ja mingeid detailseid ettepanekuid Euroopa Liidu juhtimise, pangandusliidu, maksupoliitika või ka ühiste võlakirjade teemal laual ei ole.

Vaata siit kolmandat videot riigikogu Euroopa Liidu asjade ja väliskomisjoni ühisistungitest. Teemaks oli ELi roll maailmamajanduses, konkurentsivõime ja avatud turg ning Euroopa Liidu konstitutsioonilised küsimused.

Ekspertidena osalesid Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise, Tallinna Tehnikaülikooli Õiguse Instituudi direktor, professor Tanel Kerikmäe, Euroopa Komisjoni Kaubanduse peadirektoraadi kaubandusstrateegia- ja analüüsi ning turule juurdepääsu osakonna peadirektor Signe Ratso ning Tartu Ülikooli Ettevõttemajanduse Instituudi Rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane.

Vaata siit neljandat videot riigikogu Euroopa Liidu asjade ja väliskomisjoni ühisistungitest. Teemaks sedapuhku Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevik ja see, millised on Eesti huvid antud valdkonnas. 

Arutelul osalesid põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika valdkonna asekantsler Illar Lemetti, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Andres Oopkaup, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik ja Eestimaa Looduse Fondi keskkonnasõbraliku põllumajanduse ekspert Aleksei Lotman. Omapoolse seisukoha esitas ka MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse liige Alar Oherd.

Järgmisena on kavas debatid Euroopa julgeoleku (sealhulgas energiajulgeoleku) teemal ning ühise välisteenistuse arengu küsimuses.