Kohtumisel osalenud rõhutasid, et alates 2004. aasta 1. jaanuarist peaks internet olema Eestis avalik hüve nagu teedevõrk, teatas Eesti Telefoni pressiesindaja BNS-ile.

“See tähendab, et interneti baastasemel ligipääsu eest ei oleks tulevikus vaja kellelgi maksta,” selgitas peaministri nõunik Linnar Viik. “Internet võimaldab korraldada elu lihtsamalt ja odavamalt. Avalik hüve pakub kõigile kodanikele võrdseid võimalusi interneti kasutamiseks ja vähendab lõhet ühiskonnakihtide vahel.”

Üritusel osalenud Hansapanga grupi juhatuse esimehe Indrek Neivelti sõnul pole mõtet vaielda selle üle, kas interneti kasutamine on 21. sajandi kirjaoskus või mitte.

“Progressil ei ole alternatiivi,” lausus Neivelt.

Kohalolijad leidsid, et projekti “Vaata maailma” ülesanne on valmistada Eesti ühiskonda ette interneti muutumiseks kõigile kättesaadavaks teenuseks, kuna selle eesmärk on tõsta Eesti elanike elatustaset ning suurendada riigi konkurentsivõimet.

“Vaata maailma” on Eesti ettevõtete ja riigi koostöös sündinud projekt, mille algatasid üheksa Eesti juhtivat ettevõtet: Hansapank, Eesti Telefon, EMT, Ühispank, IBM, Oracle, Microlink, IT Grupp ja BCS.

Firmad on lubanud kolme aasta jooksul investeerida interneti kättesaadavaks muutmisse rohkem kui 250 miljonit krooni, et koos riigiga viia Eesti internetikasutajate osakaal kolme aastaga Soomest mööda.