Seekordse etenduse koreograaf on tuntud Belgia tantsija, koreograaf ja õpetaja Matteo Moles. Käesoleva aasta aprillikuus pälvis tema uuenduslik koreograafia Crossfade Flandria Kuningliku Balletiteatri rahvusvahelisel konkursil kõige kõrgema preemia. “Just” on midagi meile kõigile, sest vaatab meie endi elu läbi huumori ja kerge iroonia.

Etenduses “Just” võib ära tunda hetki ja olukordi meie igapäevaelust. Koreograaf on loonud need pildid selleks, et tuua esile mõtted, mis meid erinevates olukordades tegutsema suunavad.

Tänapäeva ühiskond seab oma ideaalideks jõudluse, kasumi, perfektsuse – inimest vaadeldakse kui tootliku mehhanismi kasutoovat elementi.

Kõige selle juures aga kipub ununema tähelepanu, mida peaksime pöörama nii iseendale kui teistele inimestele…sest Inimene — on üks võrratu olend! Etendus „Just” on kui mänglev liikumine, mis püüab tabada elu –lootust, armastust, sõprust, viha ning kõigi nende keerukust — läbi huumori ja kerge iroonia.

Lavastuse heli autoriteks on Plastikman ja Scanner.

Tantsivad Fine5 Tantsuteatri tantsijad.

Etendust esitatakse vaid kolmel korral: 9, 13. ja 16. mail. Pileteid saab osta Piletilevi, Statoili ja Piletimaailma müügipaikadest.

Matteo Moles on õppinud sellistes mainekates koolides nagu Rooma Riiklik Tantsuakadeemia, Houston Balletiakadeemia ning Béjart Tantsukoolis “Mudra International”.

Pärast seda ühines ta Béjart Ballet’ga Lausanne’is ja Jean-Christophe Maillot’ Ballet’ga Tours’is, kus töötas koos mitmete nimekate balletitantsijatega. 1996. aastal tõi Moles välja oma esimese soololavastuse ning asutas tantsukompanii Compagnie Matteo Moles.

Moles on teinud koostööd paljude teatrite ning balletitantsijatega ning loonud lavastusi muuhulgas ka teatrile Vanemuine. Praegusel hetkel tegutseb Moles loomingu kõrval ka õpetajana mitmetes tantsukoolides ja ülikoolides (s.h. viinud läbi meistriklasse Tallinna Ülikoolis ja Fine5 Tantsukoolis) ning tegeleb haridusprogrammide väljatöötamisega nii täiskasvanutele kui lastele.

Etendust korraldab Sõltumatu Tantsu Ühendus

Lisainfo
www.fine5.ee