SCA Hygiene Products SIA Eesti filiaali tootespetsialist Lilian Pärn ütles, et Eesti on esimene Ida-Euroopa riik, kus taoline projekt on algatatud. “Esmakordselt Eestis on erafirma algatusel ja finantseerimisel kirjastatud nii rasedust ja sünnitust kui vastsündinu esimesi elukuid käsitlev raamat, mis jagatakse tasuta kõigile Eesti rasedatele naistele,” märkis Pärn.

Raamatut “Rasedus. Lapse sünd. Vastsündinu” on trükitud 13 000 eestikeelset ja 5000 venekeelset eksemplari. Raamatu ligi 160 leheküljel on põhjalik ülevaade kõigist kolmest teemast, mida illustreerivad rohked fotod nii rasedusaegsest naisest, lootest, sünnitusest kui vastsündinust. Raamat on kirjutatud aastate jooksul Põhjamaades kogutud materjali põhjal ning täiendatud Eesti arstide — ämmaemand Ülle Lemberi ja lastearst Reet Raukase poolt, kes on selle kohandanud vastavalt Eesti oludele.

Lilian Pärna sõnul jõuavad raamatud juunis kõigi lapseootel naisteni, vaatamata sellele, kas rasedusperiood on alles alanud või juba lõpujärgus. Edaspidi jagatakse raamatut naistele samaaegselt raseduskaardi väljastamisega. Rasedateni jõuavad raamatud ämmaemandate, naistearstide ja perearstide vahendusel.

“Loodame, et ämmaemandad, naistearstid ja perearstid, kes raamatu naisteni toimetavad, annavad meile lähiajal ka tagasisidet, mis võiks raamatus nende ja lapseootel naiste arvates teisiti olla,” lausus Pärn. Raamatu tiraažist jätkub ligi aastaks. Seejärel plaanib SCA Hygiene Products raamatut täiendada ning kirjastada uus trükk.

Sarnast raamatut on SCA Hygiene Products kirjastanud Taanis juba 30 aastat ning periooditi ka Rootsis ja Norras. Sarnaselt nimetatud riikidega plaanitakse traditsiooni loomist ka Eestis ja Lätis.

1849. aastast tegutseva SCA Grupi 115 miljardi kroonisest käibest 53 miljardit moodustab SCA Hygiene Products AB käive. Kogu grupis töötab 37 700 inimest. Ettevõtte tuntumad kaubamärgid on Libero beebimähkmed, Libresse naiste hügieenisidemed, Zewa pehme paberi tooted, Tork suurtarbijate paberitooted ning Tena uriinipidamatuse tooted.