Esialgsed tulemused: Üldarvestuses peetakse kõige olulisemaks Eesti digitaalse arengu suuna määrajaks, EV Peaministri IT nõunikku Linnar Viiki (kaalutud keskmine 2,75). Talle järgnevad tihedas rebimises Rain Lõhmus LHV-st (2,66) ning Allan Martinson Microlingist (2,65). Esiviisiku lõpetavad Indrek Neivelt Hansapangast (2,6) ning Tarvi Martens, Privadorist (2,47).

1 tähistas väheolulist tegelast, 2 — teatavat mõju omavat tegelast, 3 — olulist tegelast ning 4 — väga olulist tegelast. Praeguseks on hääletajaid olnud vähe, nii et olulisi järeldusi me veel teha ei saa. Kuid mida rohkem huvilisi hääletab, seda objektiivsema tulemuse saaksime.

Internetiväljaanne Silicon.com kogus kokku eksperdid ning selgitas välja, kes määravad kõige enam digitaalse Euroopa arengut. Kõige mõjukamaks suunanäitajaks kujunes Vodafone AirTouch’i tegevjuht Chris Gent. Põhjenduseks usk, et 21.sajandi alguses saab domineerivaks majandusharuks just mobiilside. Talle järgnesid meediamagnaadid Steve Case (AOL Time Warner) ja Rupert Murdoch (News Corp).

Huvitav on näiteks see, et esikümnesse ei pääsenud sellise suurusjärgu IT mees nagu Bill Gates, ilmselt ennustatakse, et tema võim hakkab hääbuma.

Lehekülje lõpus on link ajakirjale Kalurikolhoos.ee, Silicon.com´i edetabelile ning küsitlusele, millest palume teil lahkesti osa võtta. Tulemustest teatame paari päeva pärast, kui vastused on analüüsitud.