„Oma arvutit ja kontosid on enamik inimesi õppinud turvama – 50 protsenti inimestest on arvutisse paigaldanud tulemüüri, 85 protsenti kasutavad viirusetõrje tarkvara ning 61% kasutavad raskesti äraarvatavaid paroole,“ rääkis uuringu tulemustest Microsoft Eesti haridus- ja toetusprogrammide koordinaator Tiina Viiderfeld. „Praegusel hetkel on internetis ohuks kujunemas pahatahtlik andmepüük ja identiteedivargused, mille puhul inimene annab sageli ise oma informatsiooni kurjategijatele. Seetõttu tuleks jälgida seda, milliseid andmeid ja millistele lehekülgedele enda kohta avaldada,“ lisas Viiderfeld.

Sotsiaalvõrgustike kohta näitab uuring, et vaid 27% eurooplastest jälgib enda kohta internetis levivat teavet ning andmepüügifiltrid on paigaldatud kolmandikusse kõigist veebilehitsejatest. Noorte teadlikkus internetiohtudest on oluliselt suurem kui eakamatel – vanuserühmas 14-24 piiravad sotsiaalvõrgustikes oma infole ligipääsu näiteks kaks korda rohkem inimesi kui 45-59 aastaste vanuserühmas.

Küberturvalisuse uuring viidi Microsofti poolt läbi 24 Euroopa riigis. 29. detsembrist kuni 16. jaanuarini küsitleti kokku ligi 11 tuhandet eurooplast.

Turvalise Interneti Päeva tähistamiseks Eestis korraldab Tiigrihüppe Sihtasutus koostöös partneritega 11. veebruaril Lindakivi keskuses ürituse, kus tutvustatakse enda kaitsmise võimalusi veebikeskkondades. Ürituse kohta saab teavet aadressilt www.targaltinternetis.ee.