Mac Minist on saadaval kaks mudelit. Odavam maksab $599 (Eestis 10500kr). Selles on Inteli ühetuumaline 1,5GHz Solo protsessor, 60GB kõvaketas ja DVD/CD-RW seade. Kallim mudel maksab $799 (Eestis13990kr). Selles on kahetuumaline 1,67GHz Core Duo protsessor, 80GB kõvaketas ja SuperDrive optiline seade, mis kirjutab ka DVD-plaate. Mõlemas mudelis on 512MB mälu, Inteli GMA950 integreeritud graafikakiirendi (võimaldab kasutada 20-tollist Apple Cinema Display või 23-tollist Apple Cinema HD Display kuvarit resolutsiooniga kuni 1920x1200), 4 USB porti (kui eelmise mudeli puhul kirjutasin, et kahest USB pordist on vähe, pilkasid mind palju kommentaatorid, ometi suurendas nüüd Apple USB portide arvu kahekordseks), FireWire, Ethernet, kombineeritud optiline/digitaalne heli sisend ja väljund pesa, Bluetooth, WiFi ja kaugjuhtimispult.

Lisaraha eest võib ostes saada suurema,100GB või 120GB kõvaketta ja kuni 2GB mälu. Kahetuumalise protsessori jaoks ongi 512MB vähevõitu. Kui kasutada BenQ FP39V stiilset valget kuvarit, mille jalas on koht Mac Mini jaoks, ning juhtmeta klaviatuuri ja hiirt, saab üsna kena komplekti. Kahjuks pole esipaneelil USB porti. Tagapaneelil asuvasse porti on iPodi või digikaamerat tülikas ühendada. Muidugi võib lisaks osta Apple klaviatuuri, mille küljes on kaks USB porti, kuid seda ei valmistata eesti paigutusega. Kuigi uued Mac Mini mudelid on vanadest suurema jõudlusega, on ikkagi vähetõenäoline, et Windowsiga harjunud PC omanikud neid massiliselt ostma hakkavad. Selleks on harjumuse jõud liiga suur. Pigem eelistavad nad 13-15 tuhande krooni eest Inteli Core Duo protsessori ja harjumuspärase Windowsiga sülearvutit, millele pole vaja lisaseadmeid juurde hankida. Sellise sülearvuti lubas välja lasta Ordi.

AOpen laseb märtsis välja uue MiniPC, mis on mõõtmetelt (153x153mm) veel väiksem kui Apple Mac Mini (165x165mm). Emaplaat on Inteli 945GT tugikiibistikuga, protsessoriks sobib Pentium M. Kõvaketas on 2,5-tolline, DVD-seade on ilma kelguta, USB porte on vaid kaks. Müüki tuleb nii pooltootena, kuhu ostja võib ise paigaldada protsessori, mälu ja kõvaketta, kui ka valmis arvutikomplektina. Viimase hind olevat umbes 1000 dollarit, muud näitajad pole veel teada.

Endiselt on populaarsed ka SFF korpuses lauaarvutid. Fujitsu Deskpower CE80RN protsessoriks on kahetuumaline Athlon 64. Tegemist on stiilse ja kompaktse lahendusega, mis pakub 980 dollari eest palju rohkem kui Mac Mini või AOpen MiniPC. Komplekti kuulub 17-tolline LCD-kuvar, klaviatuur ja hiir. Mälu on 512MB, kõvaketas 200GB, optiliseks seadmeks DL DVD-kirjutaja, kõik vajalikud liidesed. Pilti vt kolmandana viidatud allikast. Fujitsu lauaarvutid on meilgi müügil. Võimalik, et ka see mudel jõuab meie poelettidele.