Air Force One, mida sageli kutsutakse ka "lendavaks ovaalkabinetiks", on USA presidendi lennuk. Tegemist on modifitseeritud Boeing 747 versiooniga, mis kannab kindlaid tunnusmärke, teatas saatkond oma Facebooki kodulehel.

Lennukis on saatkonna sõnul olemas presidendi ametiruumid, ruumid meditsiinilisteks protseduurideks, kaks kööki ning eraldi ruumid presidendi nõunikele, turvameestele ehk salateenistuse ametnikele, pressile ja teistele, kes presidendiga koos reisivad.

Märkuseks: kuigi Air Force One on tegelikult kutsung, mis tähistab igat lennukit, mille pardal USA president viibib, siis viimasel kahel aastakümnel mõistetakse selle all siiski presidendi jaoks kohaldatud kindlat tüüpi ja kindlate tunnustega Boeing 747 lennukeid. Need lennukid kuuluvad USA sõjaväe koosseisu, kuid USA president, kui vägede ülemjuhataja, saab neid iga kell kasutada.

Vaata ka fotosid Air Force One´ist läbi ajaloo siit!

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tuleb Eestisse visiidile 3. septembril.

Obama kohtub president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja Eesti valitsuse liikmetega.

Samuti kohtub president Obama Tallinnas koos president Ilvesega ka Läti riigipea Andris Bērziņši ja Leedu riigipea Dalia Grybauskaitėga ning esineb Tallinnas avaliku loenguga.

Eesti visiidi järel suundub Ameerika Ühendriikide president Walesi, kus ta osaleb NATO tippkohtumisel.