Venemaale on tehtud teatud järeleandmisi. Esialgu nõudis USA Vene vägede kohest tagasitõmbumist konfliktieelsetele positsioonidele Lõuna-Osseetias, kuid nüüd lubatakse neil patrullida väikesel maa-alal Gruusia territooriumil väljaspool Lõuna-Osseetiat.

Prantsusmaa vahendatud leping lubab Vene rahuvalvajatel „rakendada lisajulgeolekumeetmeid” kuni rahvusvahelised julgeolekuväed kohale tuuakse.

Seda võib Venemaa tõlgendada operatsioonidena Abhaasias ja Lõuna-Osseetias. Venemaal olid seal rahuvalveväed juba enne eelmist nädalat.

USA riigidepartemangu ametniku sõnul oleks Vene vägede õigused piiratud kergete patrullide saatmisega kuni mõned kilomeetrid väljaspoole Lõuna-Osseetiat ja neil poleks õigust püsivalt Gruusias viibida.

Ametniku sõnul peavad prantslased lepingu keelekasutuse selgemaks ja resoluutsemaks tegema, et ei tekiks mitmetimõistmisi.

USA püüab kindlustada, et Vene vägede rahuvalveroll oleks piiratud, ajutine ja selgelt määratletud. Ametniku sõnul nõudsid venelased sellist keelekasutust, mis jätaks kõik nii lahtiseks, et sellest võiks tankiga läbi sõita.

USA kardab, et Venemaa võib tõlgendada oma volitusi „julgeoleku” tagamisel nii, et tal on õigus näiteks jätkata Gori linna okupeerimist.

Lepingu järgi peavad ka Gruusia väed pöörduma tagasi oma baasidesse.