Välisministeerium teatas USA Hongkongi ja Macao peakonsulaadi kaudu neljapäeval, et al Qaeda rünnakute järgmise laine sihtmärgid võivad asuda Euroopas ja Aasias ning aktsioonid võidakse ajastada 11. septembri rünnakute aastapäevale.

“Me oletame, et al Qaeda püüab korraldada uusi rünnakuid, mis on veelgi hävitavamad kui (2001. aasta) 11. septembri rünnak, võimalik, et kasutades bio- või keemiarelvi.”

“Me ei saa ka välistada võimalust, et al Qaeda püüab korraldada teist katastroofilist rünnakut USA-s,” märgiti 2001. aasta terroriaktide teisel aastapäeval tehtud avalduses.

Al Qaeda uued terroriaktid võivad hõlmata “suitsiidioperatsioone, kaaperdamisi, pommiplahvatusi või reisilennukite kaaperdamist,” lisas USA välisministeerium.

Tõenäolisteks sihtmärkideks on need kohad, kus viibib palju USA kodanikke või teisi välismaalasi, “sealhulgas elurajoonid, klubid, restoranid, pühamud, koolid, hotellid, vabaõhuüritused, kuurortid või supelrannad”.

USA välisministeerium hoiatas, et Ühendriikide valitsusega seotud objektid kogu maailmas suletakse ajutiselt hindamaks nende julgeoleku taset.