“Keenias, sealhulgas Nairobis on jätkuvalt oht, et terroristid võivad tulistada lennukeid õlaltlastavate rakettidega,” ütles ministeerium. “Sihikule võidakse võtta ka meresadamad. Sama oht on ka teistes Ida-Aafrika riikides.”

USA välisministeerium manitseb piirkonnas reisivaid inimesi ettevaatusele ning hoiatab, et “Ida-Aafrikas tegutsevad al Qaeda toetajad ja teised äärmuslased”.

Hoiatuses öeldakse, et rünnakuobjektideks võivad olla lennukid, hotellid, kuurordid ja teised turiste ligimeelitavad kohad.

Suurbritannia jättis neljapäeval “ülemaailmse terroritegevuse” ohule viidates ära kõik lennud Keeniasse ja tagasi. Lennukeeld kehtestati pärast seda, kui Keenia julgeolekuministeerium teatas, et naaberriigis Somaalias saadi jälile al Qaeda arvatavale juhtliikmele, kes on tõenäoliselt varasemate Keenias korraldatud rünnakute taga.

Keenias on viimastel aastatel olnud mitmeid suuri terrorirünnakuid. 1998. aastal lasti autopommiga õhku USA saatkond Nairobis ning mullu novembris õhiti pomm iisraellasele kuuluvas hotellis Mombasas ja tulistati õhku tõusnud Iisraeli reisilennukit.