Sõdurid saabusid kiirpaadiga Mohelile kolmapäeva varahommikul. Saarestiku suurimal saarel Grande Comore’il asuvate diplomaatide sõnul on telefoniühendus Moheliga on katkenud.

“Täna varahommikul maabus Mohelil kiirpaadiga umbes 20 maskides ja relvastatud isikut, kes hõivasid sandarmeeria ja võtsid mõned sandarmid pantvangi,” ütles Francisco Madeira, Aafrika Ühtsuse Organisatsiooni eriesindaja Komooridel.

Moheli lennujaam ja suurem osa pealinnast Fombonist on endiselt seaduslike võimude käes, ütles Madeira.

Sestsaadik, kui Komoorid 1975. aastal Prantsusmaa ülemvõimu alt vabanesid, on seal toimunud ridamisi sõjaväelisi riigipöördeid.

Sel aastal on saarestikus samuti juba mitu riigipöördekatset toimunud. Järgmisel pühapäeval plaanitakse pidada referendum uue põhiseaduse üle, millega loodetakse saarestiku ühtsuskriisile lõpp teha.

Kuuldavasti jagasid sõdurid lendlehti ja väitsid inglise keeles, et jahivad saarel Osama bin Ladeni terrorivõrgustiku al Qaeda liikmeid, rääkisid diplomaadid. Kuid tegelikult rääkisid sõdurid suurepäraselt ka prantsuse keelt ning ilmselt on toimunu siiski seotud pigem kohaliku poliitikaga, lisasid nad.