Mädanema jäänud kartulid on Keskerakonna anatoomia paljastumise paratamatu areng. Kui talvekartuli vastu oleks üle keskmise nõudlus, siis kartulid poleks mädanenud. Kui Tallinn inimestest hooliks, poleks kartulid jäetud ebaloogilistesse tingimustesse. Sama pinnapealselt ja propagandale suunatud sammudega võib iseloomustada kogu Keskerakonna viimast kampaaniat ja mõttemaailma. Mädanema läinud kartul on sobilik paralleel reisisaatjatega, kellest on kasu vaid reisisaatjatel endal (sest saavad raha!) ja Keskerakonnal, kes said linna rahaga endale populaarsust osta. Reisijale on nad tihti reklaami- ja kaastundeobjektid.

Kuidas ja millest tuleks välja lugeda, et Keskerakond hoolib tallinlastest? Lühiajalised magusad sammud ja propaganda – sügavust ja pikaajalisust neis pole. Tegelikult asetab Keskerakond mõtetes inimesed samasugustesse tingimustesse kui kartulid. Lähenedes inimestele kui vahenditesse, mitte kui eesmärki. Ja pseudohoolivus ja –inimlikkus tärkavad taas enne valimisi.

Tegelikult ei tasu Keskerakonna silmakirjalikkusest enam suurt numbrit teha. See pole üllatus ja neile, kes nende propagandat siiralt usuvad, arvavad siiani, et Lätis kukkus meteoriit alla. Keskerakonna tõehetk saabub lähema paari nädala jooksul. Milliseks kujuneb Tallinna 2010. aasta eelarve? Ehk kuidas kavatsetakse ca 20% võimalik auk kinni katta?