Õigusriigis on mõeldamatu kelleltki pension ära võtta või varasemat skeemi ootamatult tänaste töötegijate suhtes muuta. Ettekandes ja ajakirjanikule antud selgituses ütlesin täpselt seda, mis on kirjas 2. veebruari Postimehes. Lugesin ettekande maha. Sõnum on keeruline, seda ei saa ega tohi lihtsustada. Sellest, et minule omistatud mitteõigusriiklik väide kahjustab mu mainet, on veelgi rängem see, et kannatasid ja kurvastasid inimesed, kes taolist eksitavat teavet said.

Ma ei ole poliitik ega ka ise tehtud uudiseks alust andnud, sestap ületab minu sõnade seesugune moonutamine õigustatult minu valuläve.

Mul on väga kahju, et sattusin sellisesse olukorda. Ma ei heida mitte midagi ette Postimehele, ega ühelegi ajakirjanikule, kes on teemat käsitlenud vastutustundlikult ja täpselt. Mõistan, et iga avaliku esinemisega kaasneb laimu ohvriks sattumise oht. Tegin kõik, mida oskasin, et mitte anda alust selle ettekande pinnalt inimeste kindlustunde ja ka iseenda maine ründamiseks, aga see juhtus siiski.

Oleks ääretult kahju, kui sellest minule vääralt omistatud väärväitele hakkaksid rajanema arvamusavaldused ja tsitaadid tulevikus.

Ülle Madise on avaliku õiguse professor.