Tallinna Pedagoogikaülikooli (TPÜ) rektori Mati Heidmetsa väitel tuleks ülikooli juurde toetuste jagamise korraldamiseks luua ligi sada uut töökohta ning selline tööjõu ja ressursside kasutamine poleks põhjendatud, teatas BNS-ile Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) pressiesindaja.

Nii rektorid kui ka tudengid leidsid, et praeguse õppetoetuste seaduse eelnõu järgi on toetuste jagamise kord äärmiselt segane, kuna igal ülikoolil on lubatud kehtestada oma kord, mille alusel toetusi jagada.

Toetuse taotlemisel on kolm kriteeriumi: õppetöös edasijõudmine (ainepunktide arv), tulemuslikkus (hinded) ja majanduslik olukord.

Kuna ülikoolidel ei ole ligipääsu riigi andmebaasidele, ei ole õppeasutusel võimalik aga määrata õppuri majanduslikku staatust.

Samuti leidsid tudengid, et praegune eelnõu, mis rõhub toetuste saamisel eelkõige õppeedukusele, kaotab selle esmase eesmärgi — saada toetust majanduslikel põhjustel.

Kohtumisel osalesid Piret Hartman ja Rait Talvik EÜL-ist ning TPÜ rektor Mati Heidmets, EBS-i rektor Olav Aarna, Concordia ülikooli rektor Mart Susi, Akadeemia Nordi rektor Ene Krauberg, Tallinna Tehnikakõrgkooli rektor Arvi Altmäe, Mereakadeemia rektor Jüri Lember, Sisekaitseakadeemia rektor Heiki Loot ning Rektorite Nõukoja tegevdirektor Mart Laidmets.