„Õpilaste huvi kaasaegsete tehnoloogiate kasutamise vastu on aasta aastalt kasvanud. Samas on koolide õppekava mahukamakas muutumine tinginud arvutiõpetuse tundide vähenemise. ProgeTiigri programmiga loome eelduseks selleks, et õpilased areneksid tarkvara tarbijatest tarkvara loojateks.“ selgitas Tiigrihüppe Sihtasutuse koolituse valdkonna juht Ave Lauringson. „Programmeerimine täiendab väga hästi ka meie toel juba mitmeid aastaid tegutsenud robootikavaldkonda.“

Esimestena alustavad programmeerimistundidega algklassid, millele eelneb septembrikuine õpetajate koolitus. Uuel aastal lisanduvad programmeerimisringid keskastmele ja valikkursused gümnaasiumile. Õppematerjalid kõikidele tasemetele on loomisel ja koolitusele on lisaks õpetajatele oodatud ka kõik teemast huvitatud ringijuhid.

Tiigrihüppe Sihtasutuse algatust toetavad ka tehnoloogiavaldkonna ettevõtted. „IT-alaste teadmiste populariseerimine on olnud ka üheks Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu prioriteediks,“ ütles Tieto Estoniakonsultant Raul Ennus programmeerimiskursuste alustamist kommenteerides. „Seetõttu on eriti positiivne, et programm võimaldab ka juba gümnaasiumiastmes saada ettevalmistust IT-alase kõrghariduse omandamiseks. Tieto Estonia on andnud nõusoleku konsulteerida ProgeTiigri õppematerjalide koostamist, ning ma usun, et kaasa lööma on valmis ka teised it-ettevõtted.“

Esimeses etapis kaasab Tiigrihüppe Sihtasutus programmi pilootkoolid, järgnevatel aastatel võivad programmiga ühineda kõik üldhariduskoolid.

Tiigrihüppe Sihtasutus on Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalasse kuuluv organisatsioon, mille tegevuse eesmärgiks on aidata üldhariduskoolidel õppeprotsessi ajakohastada erinevate tehnoloogiate ja metoodikatega ning tõsta laste ja noorte huvi loodus- ja tehnoloogiaainete vastu.