Ega nõuded riistvarale pole ka just üle mõistuse suured. Nagu näitasid katsetused Vista RC1 installimisel ML 510 Kodu lauaarvutile, piisab 1GB mälust ja ATI Radeon X1300 videokaardist. See arvuti, millel on eelinstallitud Windows XP HE operatsioonisüsteem, maksab praegu ilma kuvarita 11900kr.

Mulle isiklikult Vista Aero kasutajaliides oma poolläbipaistvate akendega meeldib. Selle välimust saab iga kasutaja suures ulatuses ise muuta. Mis mind aga imestama paneb, on mäluvajadus. Minimaalselt 1GB, soovitatav koguni 2GB. Linuxi distributsioonides kasutatavad 3D aknahaldurid pakuvad palju rohkem mitmesuguseid 3D efekte kui Vista, kuid töötavad korralikult ka 512MB mälu ja tugikiibistikku integreeritud Intel Media Accelerator 950 videokiirendiga, nagu selgus Mandriva 2007 Linuxit Dell Inspiron XPS M1210 sülearvutile installides. Microsoftil on ülikõrge kvalifikatsiooniga programmeerijaid jalaga segada. Miks ei suutnud nad siis Aero liidese jaoks vajaliku mälu miinimumvajadust 512MB tasemel hoida? Kas Vista (aknahalduri) arhitektuur on unixilistest viletsam? Aga tarkvara peaarhitekt on ju Bill Gates ise. Kui sama töö jaoks rohkem ressursse kulutatakse, ei saa rääkida kvaliteetsest programmist.

Mälu pole sugugi odav. Vista Aero liidesega töötav koduarvuti võiks, juhul kui arvutimänge mängida ei taheta, tunduvalt alla 10000kr maksta, kui Vista nii ressursinõudlik ei oleks, lisamälu ja paremat videokaarti ei tahaks.

Kas olemasoleval arvutil tasub Windows XP-lt Vistale üle minna, otsustab iga koduarvuti kasutaja ise. Tungivat vajadust selleks igatahes ei ole. Uued lauaarvutid tulevad tuleval aastal tõenäoliselt juba eelinstallitud Windows Vistaga. Odavate sülearvutitega on lugu veidi segasem. Arvatavasti pakutakse neid esialgu veel Windows XP HE operatsioonisüsteemiga.

Valdav enamik maailma arvutikasutajaid töötab Windows operatsioonisüsteemiga. Neil on põhjust Vistast rõõmu tunda. Paul Thurrot soovitab kõige odavamat Windows Vista Home Basic versiooni mitte osta ega kasutada, sest selles pole paljusid kallimate versioonide võimalusi, vt viidatud allikat. Tahate Vistat, olge valmis rohkem maksma.