Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu korraldatud konverents Laste ja noorte turvalisus Internetis on suunatud kõigile, kes puutuvad kokku laste kasvatamise ja õpetamisega ning seetõttu ka turvalisusega seotud probleemidega. 

"Viimasel aastal on suurema tähelepanu alla tõusnud laste ja noorte turvalisusega seotud probleemid Internetis. "Hispaanlanna" juhtumid, mängusõltuvus, koolivägivald Internetis - need on märksõnad, millega me igapäevaselt üha rohkem kokku puutume. Nendega toimetulekuks vajatakse üksteise mõistmist, toetamist, uutmoodi mõtlemist ja maailmatunnetust ning kindlasti oskust olulisel hetkel  adekvaatselt reageerida ning abi paluda ja pakkuda," ütles Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu president Taavi Kotka. 

Konverentsil selgitab Sertifitseerimiskeskuse juht Kalev Pihl, millised on olulisemad erinevused noorte ja täiskasvanute mõistete maailmas: "Toon oma ettekandes välja ohud, mis infotehnoloogia kasutamisega kaasnevad. Selgitan ka, milliste ohtudega tuleb ise hakkama saada ning kus aitab tehnoloogia elu turvalisemaks muuta," ütles Pihl. 

Aasta kõige olulisemal turvalisuse konverentsil esinevad ka Tartu Ülikooli meediauuringute teadur Pille Pruulmann-Vengerfeldt, kes räägib digitaalsest eneseväljendusest ning sotsiaalvõrgustikest; Põhja Politseiprefektuuri Lastekaitsetalituse juht Pille Alaver, kes toob reaalseid näiteid laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumitest; Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor Kristjan Port, kes avab ühiskonna muutumise tagamaid ja näitab, kuidas virtuaalsesse maailma kinni jäädakse;  Stephen Carrick-Davies,  kes jagab kogemusi e-ohutusest Suurbritannia koolides. Päeva viimases ettekandes otsib psühholoog Jüri Ennet vastust küsimusele, kuidas kool uuenenud keskkonnas noori paremini toetada saab. 

Laste ja noorte turvalisus Internetis konverentsi korraldavad Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Webmedia ja Microsoft.

26. oktoobril alustas RIA teavitust lapsevanematele, kutsudes emasid ja isasid huvituma lapse tegemistest internetis ning rääkima lapsega turvalisest veebikasutusest. 

Teavituse raames avatakse netileht www.netiohud.ee, kust lapsevanemad leiavad näpunäiteid teema käsitlemiseks lapsega. Lehel saab esitada küsimusi Lasteabi spetsialistidele ning kuulata-vaadata teiste lapsevanemate kogemusi. 

Teavituskampaaniat toetab Eesti Draamateatri näitleja Kersti Heinloo. Alates 26. oktoobrist peab ta Twitteris päevikut, kus kirjutab enda kogemustest koos lapsega interneti avastamisel. Kersti Heinloo sissekanded leiab aadressilt http://twitter.com/kerstiheinloo.