Tulviste ütles pühapäeval Tallinnas kultuuriseltsi Hirvepark kõnekoosolekul, et Eesti ülikoolid ei konkureeri mitte ainult omavahel, vaid konkurents käib ka naaberriikide ülikoolidega. Ülikooli taseme määrab mitte suurus ja üliõpilaste arv, vaid teaduslik tegevus, tasemel raamatukogu ja teaduslikku tööd toetav materiaalne baas, rääkis Tulviste.

Tulviste sõnul vajab Eesti kõrgharidust kõigis valdkondades, kuid riigile oleks kasulikum hõlmata kogu kõrghariduse andmine ühe või äärmisel juhul kahe ülikooli hallata, teatas ETAle kultuuriseltsi juhatuse liige Aivar Kivisiv.

Akadeemik Anto Raukas ütles, et praegu on kahjuks ühtse tugeva Tallinna Ülikooli loomise idee jällegi seisma jäänud. Raukas leidis, et riigil on vaja taastada Teaduste Akadeemia instituudid, kus saaksid rakendust noored professorid, et tekitada teaduslik alus Tallinna Ülikoolile.

Endine Eesti Üliõpilaste Liidu esimees Birgit Lao ütles, et rohkem tuleb arvestada tudengite arvamusega ja mitte arvata, et noorusest tulenevalt ei ole nende seisukohad tõsiseltvõetavad. Samuti on kahjuks üliõpilasnõukogud muutunud liialt politiseerunuiks ja tihti satub seetõttu sinna liiga palju nn vaikivaid hääli.

Korporatsiooni Sakala liige Peeter Helme leidis, et Tallinna kõrgkoolide rohkus on liiga killustanud tudengielu ja selle tekkimiseks on vaja ühte kindlat tudengite kogunemiskohta.