Ingliskeelse lühendiga ICEGOV (ingl.k. - International Conference on Theory and Practice of Electronic Governance)nimetatud konverentsi seeriakorraldaja on ÜRO Ülikooli e-Valitsemise Keskus, põhikorraldaja e-Riigi Akadeemia ning selle läbiviimist toetavad Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Euroopa Regionaalfondist Riigi Infosüsteemi Amet.

Sel aastal on konverentsi põhirõhk avatud valitsemisel ja sellega seonduval: infovabadusel, avaliku teabe ja selle taaskasutusega seotud probleemidel, valitsemise läbipaistvuse suurendamisel. Esimest korda on konverentsi üks päev pühendatud e-demokraatiale ning arutletakse uute tehnoloogiate rolli üle poliitikakujundamises ja kodanike ning võimulolijate omavahelises suhtluses, samuti sotsiaalmeedia järjest suureneva mõju üle. Käsiteldakse samuti küberjulgeoleku, e-valitsemise juhtimise, elektroonse identiteedi erinevaid lahendusi, andmebaaside koostööd ning pilveraalindusega seotud küsimusi. Teemadel arutlevad nimetatud valdkondade põnevad ja mõjukad inimesed kogu maailmast.

Konverentsile on oodatud Harvardi Ülikooli professor, maineka Johan Skytte auhinna laureaat Pippa Norris, kellega debateerivad teiste seas Michael Cross, Briti ajakirjanik, kes on juurelnud infopoliitika rolli üle eri riikide arengus ning Ugandas baseeruva Demokraatia Instituudi juht Heather Kashner. Põnevad esinejad on kindlasti Obama Avatud Valitsemise Initsiatiivi juht Chris Vein, Rootsi Piraadipartei asutaja ja juht Rick Falkvinge, Islandi Parlamendi liige ning uue meediaseaduse üks autoritest Robert Marshall, Euroopa Komisjoni infoühiskonna arengut juhtiv Fransesco Garcia Moran, PoliticsOnline.com asutaja Phil Noble, küberturvalisuse ekspert Rafal Rohozinski ning Euroopa e-valitsemise juhtivaid mõtlejaid Jeremy Millard.

Konverentsi avakõne teeb Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves.

Eestist on kaasatud võtmeisikud, kel on olnud või on e-valitsemise arengus oluline roll, näiteks Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Riigi Infosüsteemide juhataja Margus Püüa, Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Jaan Priisalu, Tallinna linnasekretär Toomas Sepp, EMT juhatuse esimees Valdo Kalm, Webmedia Grupi juht Priit Alamäe, Linnar Viik ning e-demokraatia eestkõneleja Liia Hänni.

Ministrite plenaaril diskuteerivad Gideon Lichfieldi (The Economist) juhtimisel e-valitsemise arengu eest vastutavad ministrid Kreekast, Kolumbiast, Palestiinast, Jordaaniast ja teistest maadest. Huvi pakuvad kindlasti regionaalsed sessioonid, näiteks Aafrika, Lähis-Ida, Ladina-Ameerika, Lääne-Balkan, Põhja- Euroopa, Baltikum ja SRÜ, kus aruteltakse vastava piirkonna e-valitsemise kitsaskohtade ja õnnestumiste üle.

Põnevaks tõotavad kujuneda e-Eesti sessioonid, kus analüüsitakse e-Eesti seniste edusammude põhjuseid, antakse ülevaade e-teenustest nii inimese kui ettevõtte eluringi läbi ja juureldakse e-kaasamise hetkeseisu üle.

Konverentsile on registreerunud 400 inimest enam kui 60 riigist kõikidelt kontinentidelt, nii riigi- kui kohaliku omavalitsuse esindajad, ülikoolide ja teiste teadusasutuste ning kodanikuühenduste esindajad, IT ettevõtted, rahvusvahelised organisatsioonid, infoühiskonnast ja demokraatlikust valitsemisest huvitunud.

Pikemalt saab konverentsi kohta uurida konverentsi kodulehelt.