Sinowal trooja viirusele sai jälile The Security Division of EMC (RSA), mis pakub ettevõtetele turvalahendusi,

Ettevõte avastas Windowsi Sinowal trooja 2006. aasta veebruaris. Alates sellest ajast on ohus olnud enam kui 270 000 pangaarvet ja 240 000 krediit- ja deebetkaarti USAs, Suurbritannias, Austraalias ja Poolas. Ühtegi Venemaa arvet ei ole Sinowaliga rünnatud.

Trooja on RSA sõnul eriti ohtlik seetõttu, et ta on saanud informatsiooni vaikselt koguda juba kaks ja pool aastat. Kurjategijad on investeerinud viirusesse palju raha, kuna see toob neile veel rohkem tagasi.

2007. aasta aprillis avastasid Google'i teadlased sadu tuhandeid veebilehekülgesid, mis olid viirusega nakatunud. Sophose teadlased teatasid 2008. aastal, et avastavad iga päev rohkem kui 6000 äsja nakatunud veebilehte.

E-maili teel või muul moel arvutisse lastud Sinowal trooja viirus peidab ennast kasutaja masinas ja aktiveerub siis, kui kasutaja külastab internetipanka. Siis käivitub programmijupp, mis palub sisestada isikukoodi, parooli või mõnel muul ebatavalisel moel oma isiku tuvastamist. Kui need andmed on sisestatud, saadetakse need andmed pahavara loojatele. Selline käivitusmehhanism on külge poogitud üle 2 700le internetilehele.

RSA sõnul saavad inimesed hoida oma arvutit nakatumast trooja viirusesse, olles tähelepanelikum, kuhu minnakse ja millisele lingile vajutatakse.

CERT Eesti käivitas septembri lõpus teavituskampaania Assapauk, millega teavitatakse Internetis peituvatest ohtudest. Kampaania ei propageeri tehnilisi lahendusi, vaid turvalist käitumist interneti kasutamisel. Põhirõhk on linkidele klikkimisel, tugevate paroolide kasutamisel ning enda identiteedi kaitsmisel internetis. Rohkem ja täpsemat teavet kampaania kohta saab aadressilt www.assapauk.ee.