Õnneks ei ela me eelmise sajandi keskel mõnes Kesk-Aasia vabariigis ning õige pea lahvatas piinlikult labane skandaal. Nähtavasti sai selle tulemusel ka see ärimees aru, et kui oled kõva mees, siis pea ise oma naist või naisi üleval, mitte ära lase seda kõikidel maksumaksjatel teha. 

Selles ei ole midagi halba, kui jõukad mehed peavad oma südamedaame üleval. Värske ja ilusalongis hellitatud malbe emane on iga kell parem kaaslane, kui lottis silmaalustega naisterahvas, keda nagu iga teistki kontoris kaheksa tundi tapetakse. Ühiskond suhtub sellisesse peremudelisse küll teatava õelusega, kuid mis see teiste asi on, kuidas teised inimesed elavad ja oma ressursse kulutavad.

Meie riigil on aga ka President, kes on küllaltki jõukas mees. Nii sissetulekute kui ka muude ametiga kaasas käivate hüvede poolest. Ning ega tema sissetulekud ei peaks ka kellelegi peale maksuameti huvi pakkuma, kui vaid meie kõik ei oleks need, kes talle seda ei maksaks.
Samas miks ka mitte? Midagi ta ju teeb. Ning ta on oma kohale ka valitud. Mitte küll rahva, vaid valijameeste poolt, aga ikkagi. 

Boonusena saime me Toomas Hendrikuga kaasa ka tema abikaasa Evelini. Naisterahva, keda peame üleval just nii nagu Presidentigi.

Helle Meri ja Ingrid Rüütliga oli, ja on siiani, sama asi, kuid hoolimata sellest, et tegemist on küllalti kalli lõbuga, see eriti ei häiri. Peamiselt sellepärast, et nad panid oma tegevuse või siis tegevusetuse põhirõhu sellele, et olla oma Presidendist abikaasa vari, nagu nõuab traditsioon, mitte aga oma varjust üle hüppamisele. Ning nendega käis ka kaasas teatud soliidsus, mis erineb oluliselt uusrikkalikust edevusest.

Evelin Ilves on aga teisest puust. Selgelt ei suuda ta olla teine viiul. Sageli tragikoomiline on vaadata tema tegevust printsiibil to-keep-busy-by-doing-nothing. Ja ma ei räägi ainult poliitturisti pildimeenutustest selles nõmedas Facebookis. Las see olla. Pigem avaldustest, mis püüavad Eesti elu paremaks muuta. Mis siis, et nad sageli just teistsuguse efekti tekitavad. Või lihtsalt küsimuse, millisel planeedil see provva elab. 

Paljudel läheb tänaseni hari punaseks meenutades Evelini mõttetera, et töötus on meestele hea, sest nii saavad isad kodus istuda ja lastega tegeleda. Või siis segadus selle ümber, kas Kalevi kommid on kräpp või mitte. Rääkimata viimasest Hiinas käigust.

Järeldus sellest kõigest on, et Evelin on teotahteline inimene. Ning miks ei peakski üks parimais aastais naisterahvas seda olema. Kuid kui ta tahab endale rakendust leida, siis võiks ta seda teha ka kuidagi mõistuspäraselt. Näiteks loobudes oma privileegidest ja töötades arstina, sest vastav diplom tal on. Või kui talle meeldib kangesti kokata, siis keetku vähemalt suppi töötutele supiköögis. Nii kindlasti saaksid laiemad massid temast aru, just nii nagu ka tema laiematest massidest, ehk meist, kes täna teda koos teiste valitutega üleval peame.