"Jah, olen küll, kuna tööstress lihtsalt viis teiste haigusteni. Nii see on, et kui ise ei oska, ei suuda, ei saa aega maha võtta, siis organism teeb nii, et oled sunnitud võtma. Sellest ka paljud rasked haigused."

"Jah, olen. Depressiooni ravinud, ka töökohti vahetanud. Meenutan, et pika tööelu jooksul on vaid kaks sümpaatset inimest ülemuseks olnud. Siiani on neile kahele hea mõelda – koostööaltid, kokkulepetest kinnipidavad, konkreetsed, head inimesed. Kõige raskem oli noore naisena. Takkajärele olen mõelnud, et nii mõnigi kord oli sinu ainuke süü, et oled noor ja keskmisest ehk kenam. Siis oli urgitsejaid nii alluvate hulgas kui ka ülemustepoolset ahistamist. Ei lugenud seegi, et abielus ja väikeste laste ema."

"Nalja teete? Mis haigusleht? Ja veel sellise põhjusega? Kes sind sellise diagnoosiga enam tööle tagasi ootab? Isegi tavalise külmetusega lohistad end kohale."

"Viimased 5 aastat pole üldse olnud võimalik haiguslehele jääda, isegi põiepõletik tööl ära kannatatud."

"Üle 10 aasta tagasi olin. Minu probleemiks oli liigne kohusetunne: rabasin mis hirmus mitme eest, tassisin tööd koju kaasa, kunagi ei suutnud öelda ei. Kuni lõpuks sõna otseses mõttes kokku kukkusin. Olin haige üle kuu aja. Aga pole halba heata – sellest õppisin, et elame vaid üks kord ja enam ei lase ma end iialgi sedasi ära kasutada."

"Jah, olen. E-tervises töötades eeldati, et töötan 24/7, kaasa arvatud pühad ja nädalavahetused. Jäin nii haigeks, et olin kaua sinisel lehel. Tulin viimaks töölt ära. Õnneks ma seal enam ei tööta. Tagantjärele vaadates oli see, mis toimus, ikka väga ebanormaalne. Avatud kontoris sai tööd teha alles pärast seda kui tööpäev lõppes. Eraelu ei olnud. Ma ei olnud ainus, kes massiliselt tasustamata ületunde tegi."

"Loe nagu muinasjuttu. Olen võtnud elus kaks korda antidepressante, mõlemad korrad pool aastat, ja võtan ka praegu. Kaasnevad ka tugevad füüsilised nähud. Pankrotid ja abielulahutused üle elatud. Perearst ütleb ainult, et see on närvidest, aga haiguslehte ta küll selle peale ei anna – näri tablette ja vaata, et hommikul üles saad! Kui väga hulluks kisub, pane Xanaxit ka. Puhata saate teate isegi kus."

"Haiguslehele pole jäänud, aga elu esimesed antidepressandid sain küll."

"Vastab tõele, et töö ei ole jänes, kes eest ära jookseb – palavikuga jään ilma pikemalt mõtlemata koju ravima. Õige tööandja oskab haiguslehel oleva töötaja töö delegeerida teistele."

"Mina võtsin rasedana tööstressi tõttu haiguslehe. Töötasin tippspetsialisti ametikohal. Poolteist nädalat, mis ma kodus olin, ma lihtsalt magasin. Tagantjärele tarkusena võib öelda, et ma lihtsalt põlesin läbi. Hetkel olen vanemapuhkusel ja ikka pole veel töökohaga seotud negatiivsetest tunnetest üle saanud. Tagasi ma sinna enam ei lähe."

"Selline haigus nagu tööstress on enamuses töötaja hädavale. Meil täna 2 sellist haiget – arst usub, mida inimene räägib, tegelikult aga postitas üks Facebooki foto, kus ta on Leedus koertenäitusel ja teine teeb teises firmas tööd, ajal mil peaks ennast tööstressist ravima. Lisaks on levinud nädalased soojamaareisid haiguslehe ajal, mille tööandjad ja haigekassa peavad kinni maksma. Statistika ei ole tõene," arvab üks tööandja.