Sõltumata kaugusest ja suurusest kutsub Delfi kõiki inimesi valima. Mõelge, minge, tehke valik ja olge valitu suhtes hiljem nõudlik. Demokraatlikus kodanikuühiskonnas on meil kõigil õigus oma saadikult nõuda ja küsida, me ei tohi lasta neil lennata kaugele ja meile püüdmatusse sfääridesse. Sina, kodanik, pead kogu aeg nõudma, et sinu usalduse saanud saadik loodriks, rahakassaks või ülbeks ei muutuks.

Me ei saa lasta end matta poliitikute tembutamisse. Tõsi, seda on tihti inetu ja jäle vaadata ning kuulata, kuid just meil on võimalus neid hinnata. Mitte kui misse, aga kui poliitikuid – meie hindame valides. Meie anname usalduse neile, kes jagavad meie mõttemaailma, on ausad ja jätkusuutlikud. Mitte mingil juhul ei tohi käega lüüa. Iga hääl on suur väärtus ja vastutus. Sest alati on neid, äärmuslasi, kes lähevad iga ilmaga valima ja teevad valiku, mis ei meeldi kellelegi.

Juhime tähelepanu, et tänane valik ei puuduta sisepoliitikat. Täna me valime inimesed Brüsselisse, kus ei arutata meie teeremonte, veehinda või haridusreformi. Täna valime inimesed otsustame Euroopa konkurentsivõime ja julgeoleku (energiapoliitika!) üle, teisalt on kuus valitut ka meie sidemeesteks Euroopa inimeste, meelsuse, trendide ja väärtustega.

Täna ei ole õigeid ja valesid valikuid. Kõik, kes lähevad valima, teevad õige valiku. Vale valik on koju jäämine, rusika taskus hoidmine ja niisama soigumine. Mine ja tee valik, et meie elu oleks edaspidi parem! Lihtne loosung, aga just seda me täna otsustame. Täna ei tasu enam kurta, et Euroopa Liit on hammustanud tükikese meie isesevusest.