Togo asus avavoorus Mohamed Kaderi väravast Lõuna-Korea vastu juhtima, kuid teisel poolajal lasti endale lüüa kaks väravat ja kaotati 1:2. Seejuures mängiti viimased 37 minutit kümnekesi. Šveits suutis avavoorus 1998. aasta maailmameistrite prantslaste vastu välja mängida 0:0 viigi.

“Meie avapoolaja mäng Lõuna-Korea vastu oli hea, kuid teisel poolajal kannatasime kõvasti,” sõnas Togo väravavaht Kossi Agassa. “Meil on natuke kogemustest puudu sellise suurturniiri jaoks. Aga muidu oleme hästi MM-iks valmistunud ja ka peatreeneri ümber toimuv pole meid seganud.”

Šveitsi peatreener Koebi Kuhn jäi oma meeskonna avavooru mänguga enam-vähem rahule, kuigi ründeliinilt oleks oodanud enamat. “Peame Togo vastu rünnakul paremini mängima ja olen kindel, et seda ka suudame. Togo tundus avamängu põhjal olevat ebastabiilne meeskond — kord olid väga head, samas esines ärakukkumisi. Kuid samas on nad ikkagi MM-ile kvalifitseerunud meeskond ja me ei või neid alahinnata.”

Lõppenud pole ka Togo peatreeneri Otto Pfisteri saaga, kes lahkus ametist kolm päeva enne oma meeskonna MM-i avamängu ja naases ametisse avamängu hommikul. Peale kaotust Lõuna-Koreale süüdistas Togo Jalgpalliliidu peasekretär Komlan Assogbavi 68-aastast Pfisterit purjutamises ja meeskonna reetmises. “Need on tõsised süüdistused. Ma ei tarbi üldse alkoholi, ma ei joo isegi mitte õlut,” kommenteeris sakslasest peatreener, kes ei välistanud ka solvamise eest kohtusse pöördumist.

Togo ja Šveitsi mäng algab esmaspäeval, 19. juunil kell 16:00 Dortmundis. Mängu käiku reaalajas (tulemus, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) saab jälgida alltoodud Delfi erilehel.