Hannes Rumm: Millisena te olete Ivari Padarit viimase aasta jooksul näinud teleekraanilt või fotodelt?Te olete näinud teda loppis, higisena, stressis. Te olete näinud, et see on aus siiras Eesti mees. - Kristen Michal: „Ära pahanda, aga kui keegi pead ei pese, ei tähenda see seda, et ta sellepärast kõvasti tööd teeb.“ (Vikerraadio)

Peaministri kokkuvõte valitsusliidu surmast:
Andrus Ansip: Ei sobi teistele koalitsioonipartneritele see, et üks erakond on pidevalt olnud üllameelne, kõige ilusa varem loodu kaitsja, teised kipuvad olema kurjad ja tigedad, kes on valmis varem loodut porri tallama. (Kuku)

Veel üks vastupandamatu „nädala Ansip“: „Mina isiklikult olen praegu valmis ka poriloigust sente korjama, sest ma ei saa seista ja öelda, et kui ma loigust täit summat ei leia, siis ma ei korja seda üldse üles.“ (PM)

Sotsioloog diagnoosib:
Juhan Kivirähk: Peaminister Ansipit vaevab ilmeksimatuse luul juba ammu. (EPL)

Päevalehtlased diagnoosivad:
Kärt Anvelt, Mirko Ojakivi: Rah­va­liit on na­gu vä­henõud­lik va­natüdruk, kes haa­rab esi­me­sest abie­luet­te­pa­ne­kust, sest sil­me ees te­ren­dab kar­tus sur­ra üksi­ku­na. (EPL)

Ekspress Karel Rüütlist:
Tarmo Vahter
: Poliitikuna on ta veel täiesti keskpärane ja tundmatu. Aga õnneks mitte loll, ei põe suurushullustust ega kannata vaimuhaiguse hoogude all. (EE)

Ja viimaks „isamaalise kõntsa“ autor taas sõiduvees:
Janno Reiljan: Ausalt öeldes, kui kümme miljonit dollarit pihta pannud Siim Kallas võib olla Euroopa Komisjoni volinik, siis mingi ülespuhutud asja pärast poliitikast loobuda on täiesti mõttetu. (ÄP)