Uues teenustekeskkonnas on ettevõtetel ja eraisikutel võimalik reaalajas saada täielik ülevaade nende tegevusega või neile kuuluvate seadmetega seotud registriandmetest ja taotluste menetlustest.
Ameti peadirektori Raigo Uukkivi sõnul muudab uus e- teenuste keskkond ameti suhtlemise ettevõtete ja eraisikutega oluliselt kiiremaks ja mugavamaks.

"Siiani kasutasime oma menetlustoimingutes seitset erinevat infosüsteemi ning 90 protsenti kõigist taotlustest laekus meile paberkandjal, mistõttu teenuste osutamise ajakulu ja keerukus ei rahuldanud paljudel juhtudel ei TJA-d ega meie koostööpartnereid," lisas ta.

E-teenuste keskkonnas saab elektroonselt algatada erinevaid raudtee, tööstusohutuse ja elektroonilise side valdkondade menetlustoiminguid, mida siiani tuli teha paberkandjal tavapostiga või e-postiga. Keskkonna kaudu on näiteks võimalik taotleda lubasid ja tunnistusi, registreerida masinaid ja seadmeid, teatada õnnetustest, teha päringuid erinevatesse registritesse. Lisaks pakub e-teenuste keskkond kasutajale võimalust volitada teisi isikuid tegema kõiki teda puudutavaid toiminguid.

Keskkonna väljatöötamist koordineeris Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.