Tegemist on üldsusele tundmatu firma Internationell Tivoliverksamhet i Heby AB (ITV), mida juhib Hakan Skogh, kirjutab Eesti Ekspress.

“Mina olen vaid operaator, aitan neil siin tegutseda,” täpsustab Viikna, kelle sõnul koosneb tema firma Tivoli Tuur käive peamiselt toitlustusest, kaubandusest (nt platsi rendist õhupallimüüjale) ja reklaamikuludest.

Kõik tivoli poola ja rumeenia rahvusest töötajad olla Rootsi firma palgal. “Mina aitan ITV-l võtta end Eestis käibemaksukohuslaseks. Rootslane maksab Eestis käibemaksu ja viib tulu minema,” resümeerib Viikna.

Maksuametist selgub, et ITV oli mullu Eestis käibemaksukohuslane, aga mitte tänavu. “Nad alles ju tulid ja võtavad end arvele,” lubab Viikna peale. Tema sõnul takistasid just õnnetus ja sekeldused sottide klaarimist maksuametiga. “Me nüüd teeme seda esimesel võimalusel Tallinnas täna-homme.” Skogh keeldus usutlusest Ekspressiga.

Tema isa ja ITV eelmise omaniku Åke Skoghi ajal jäi ettevõtte hingele suur õnnetus Rootsis. See juhtus 1997. aastal, kui karussellilt kukkus välja 17aastane tüdruk ja sai surma. Viikna jutu järgi oli see neiu enda süü.