Telejaam Channel 4 veenis Wiltshire krahvkonnas Warminsteris asuvat Kingdowni kogukonnakooli võtma vastu teisest koolist välja langenud “teismelist”, et filmida tema katkenud haridustee jätkamist.

Filmimehed jälgisid kaheksa nädalat, kuidas “Howard” inglise keele ja äritundides käis, klassikaaslaste hulgas uusi sõpru leidis ja kärarikka peoga oma 17.sünnipäeva tähistas.

Pühapäeval sai koolijuht Sheelagh Brown ühelt filmimeeskonna liikmelt kogemata teada, et Howard on tegelikult 30-aastane Oxfordi lõpetanud Sheridan Simove. Ja kohe anti filmimeestele käsk koolimajast kaduda.

Noorukese väljanägemisega Simove, kes on dokumentaalfilmi tootva firma direktor, lasi endele isegi hambaklambrid panna, et õige koolilapse mõõtu välja anda.

Brown saatis lapsevanematele kirja, milles kirjeldas šokki, mille avastus talle tekitas. “Terve kool ja eriti kuues klass, oli seda meest usaldanud,” ahastas direktriss.

Channel 4 kinnitas, et asja tegelikku olemust ei olnud plaanis kooli eest varjata, kuid filmi õnnestumiseks ei saanud seda teha enneaegselt.

“Algusest peale oli otsustatud, et programmi ei anta eetrisse kooli nõusolekuta,” seletasid telekanali juhid ajalehtedele. Nüüd on kooliellu naasmise lugu telekanali programmist maha võetud.