Esimese vahetuse järel juhtis Soome, kelle avavahetuse sõitja Virpi Kuitunen tõi meie põhjanaabrid vahetusalasse 21,9 sekundit enne Norrat. Eesti esindaja Piret Pormeister lõpetas avavahetuse 15. kohal, kaotades liidrile 1.31,6 ja edestades vaid Kanadat.

Teise vahetuse lõpuks oli Aino Kaisa Saarinen kasvatanud soomlannade edu Norra ees juba 48,8 sekundile. Eesti jätkas eelviimasel kohal, Tatjana Mannima sõidetud teise vahetuse järel oli Eestil kaotust liidrile 3.01,3. Kanadat edestas Eesti ligi minutiga.

Kolmandas vahetuses tegi hea sõidu norralanna Kristin Steira ja vähendas vahe liidri Soomega (sõitis Riitta Liisa Roponen) 22-le sekundile. Rootsi kaotas enne viimast vahetust kolmandana 50 sekundit ja Saksamaa neljandana 1.02,7.

Kaili Sirge sõidetud kolmanda vahetuse järel oli Eesti endiselt 15. kohal, edestades Kanadat 44 sekundiga ja kaotades Soomele 4.21,6.

Viimases vahetuses Pirjo Manninen norralannale Astrid Jacobsenile võimalust ei andnud ja tõi Soome võitjana finišisse. Jacobsen ei suutnud teist kohta hoida ja pidi mööda laskma Saksamaa, kelle ankrunaine oli Evi Sachenbacher Stehle.

Soome võiduaeg oli täna 54.18,6. Saksamaa kaotas 11,9 ja Norra 15,7 sekundit. Järgnesid Rootsi (+31,7), Tšehhi (+44,3) ja Itaalia (+56,1).

Eesti ankrunaine Kristina Šmigun tõi Eesti finišisse 15-ndana. Lõpuks oli kaotust võitjale 5.22,0. Eesti ees lõpetasid veel ka Venemaa, Jaapan, Šveits, Hiina, Kasahstan, Ukraina, Valgevene ja USA. Viimase koha sai Kanada nelik.