Kui Windowsi komplektis olevatest taustapiltidest villand saab, võib Internetist kergesti uusi juurde hankida. Soovite külmal ajal töölauale  palme või suvel jäämäge, eelistate lilli, loomi või abstraktset kunsti? Internetist leiab kõike. Kui kasutate töötamiseks eraldusvõimet 1024x768 või suuremat, siis peaks taustapilt olema 1024x768 pikslit. Selliseid pilte on suures valikus tasuta saada nt saidis
. Jätkub igale maitsele.

Ehk eelistate pilte Eestist. Sellega on lugu keerulisem. Kauneid loodusfotosid, sh taustapildiks sobiva suurusega, on nt saidi www.diaso.ee fotogaleriis, kust on pärit ka lisatud pilt. Enamus pilte on siiski liiga väikesed (640x480), kuna serveri kettaruum olevat piiratud. Kui soovime Eestit maailmas tutvustada, siis võiks ju meilgi olla korralik taustapiltide galerii, kus leiduks pilte nii Eesti loodusest, linnadest, arhitektuurist kui ka muust. Ehk on midagi sellist juba olemas. Soovitage kommentaarides.

Internetist tõmmatud pildid koondage ühte kausta. Sealt võite aeg-ajalt meeleoluga sobiva pildi oma arvuti töölaua taustapildiks muuta. Eriti lihtne on see Windows XP kasutajatel, kuna vajalik korraldus on kaustaakna vasakus servas paikneval tööpaanil. Selle kausta piltide slaidiesitust võite kasutada ekraanisäästjana. Kui soovite taustapilte vahetada etteantud ajavahemiku järel, siis tuleks Internetist hankida sobiv abiprogramm, nt  Wallpaper Pro.

Palju pakitud 800x600 taustapilte, koos nende kasutamiseks vajaliku tasuta takvaraga, on saidis www.webshots.com

Kes tahab Windowsi välimust veel radikaalsemalt muuta, võib alla laadida mõne teema. Teema sisaldab taustapildi, ekraanisäästja, ikoone, heliklippe jm. Sellega muudetakse ka akende värve ja neis kasutatavaid fonte. Teemadest saab korraliku ülevaate alles pärast installeerimist, mistõttu nendega on tülikam tegeleda kui taustapiltidega. 3500 tasuta teemat võib nt leida saidist www.galttech.com.